Pretraga

Od ponedjeljka neopravdani sati za nedolazak na nastavu unatoč štrajku

A- A+

Tko od idućeg tjedna ne dođe na nastavu, a uspostavi se da škola radi, dobit će neopravdani sat. Zaključio je to ministar obrazovanja Vedran Mornar tijekom posjeta dvjema zagrebačkim školama. Naime, požalio se da je njegova izjava da neće biti neopravdanih sati krivo protumačena.

Foto : Dražen Matiček/srednja.hr

Izdvojeni članak

UŽIVO: Pola profesora podržalo štrajk

Ministar Vedran Mornar obišao je jutros dvije zagrebačke škole, Osnovnu školu Augusta Cesarca, a potom i Tehničku školu Ruđer Bošković. Ponovno je pozvao sindikate na sastanak u ponedjeljak te se požalio da je njegova izjava da sigurno neće biti neopravdanih krivo protumačena.

Za danas nitko neće dobiti neopravdani

– Stav ministarstva je jasan, učenici moraju biti u školi. Ako se od sljedećeg tjedna pokaže da neka škola radi, svatko tko ne dođe dobit će neopravdani sat. To što sindikati pozivaju da djeca ne dođu na nastavu nije primjereno, rekao je Vedran Mornar u Ruđeru objasnivši da je s ‘neće biti neopravdanih’ mislio na one škole u kojima nije bilo sigurno hoće li raditi ili neće.

Međutim, za današnje izostanke nitko neće biti kažnjen.

U Ruđeru samo sedam profesora u štrajku

Što se uspješnosti štrajka tiče, ravnateljica Ruđera Đurđica Fuštar izjavila je kako samo sedam od 57 profesora štrajka te da oko pedeset posto učenika ili manje nije došlo na nastavu.

– Učenici su ozbiljno shvatili izjavu ministra da neće biti neopravdanih sati i naravno da se na to mogu pozvati. Mi danas ne smijemo dati neopravdane izostanke, ali pozivam učenike s obzirom na broj nastavnika koji radi da ozbiljno shvate dolazak na nastavu od ponedjeljka, bez obzira na štrajk. Učenici koji ne dođu na nastavu od početka tjedna najvjerojatnije će dobiti neopravdane, o čemu će još odlučiti razrednici i stručno pedagoška služba, izjavila je ravnateljica Fuštar.

Kako je protekao štrajk u petak iz minute u minutu možete pogledati ovdje.