Pretraga

On zaogrnut srpskom, a ona hrvatskom zastavom

A- A+

Nedavno se internetom zavladala fotografija tinejdžerskog para kako se ljubi, dok je mladić zaogrnut srpskom, a djevojka hrvatskom zastavom. Ovaj mladi par bio je dio 50. Kulturne parade u Mostaru, a fotografija je nastala u trenutku kad je jedna starica u prolazu djevojci doviknula ‘kako može hodati pored Srbina’.

Na jednom od najpoznatijih servisa za fotografije, Imguru, nedavno je objavljena fotografija jednog tinejdžerskog para kako se ljubi. To ne bi bilo ništa neobično da na fotografiji djevojka nije ogrnuta hrvatskom, a mladić srpskom zastavom.

U opisu fotografije autor je objasnio način na koji je nastala.

– Moj prijatelj Srbin držao se za ruku sa svojom djevojkom Hrvaticom. Kad je jedna starica nju pitala kako može hodati pored Srbina, ona ga je poljubila. Tad sam napravo ovu fotografiju, napisao je autor.

Djevojka i mladić su na sebi imali zastave svojih domovina, jer se obilježavala 50. godišnjica Kulturne parade, kad su svi pripadnici mostarskog koledža ‘United World’ ponosno u povorci nosili svoje zastave.
Fotografija je snimljena u Mostaru, a oboje mladih pripadnici su koledža ‘United World’ koji okuplja više od 40 različitih nacionalnosti i promiče ono što mu i samo ime kaže – ujedinjeni svijet.

Ovaj koledž inače čine 104 odabrana učenika u dobi od 16 do 19 godina, a zastupljeni su svi pripadnici etničkih grupa u BiH, ostalih zemalja Europe, SAD – a, ali i kriznih područja kao što su Izrael i Libanon.
Motiv ovakvog koledža je postkonfliktno obrazovanje i ponovna izgradnja postkonfliktnog društva, gdje se mlade između ostalog i uči da nije bitno odakle dolaziš već ono što je unutar tebe.