Pretraga

Osim Zagreba, još pet hrvatskih gradova u četvrtak prosvjeduje zbog kurikularne reforme

A- A+

Nakon što su inicijative ‘Hrvatska može bolje’ i ‘Građanski odgoj i obrazovanje’ najavile prosvjed u središtu Zagreba zbog, kako kažu, neutemeljenosti reforme na stručnosti, prosvjed pod motom ‘Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma’ organizira se u još pet hrvatskih gradova. Prosvjednoj akciji tako će moći nazočiti i građani Rijeke, Splita, Zadra, Poreča i Karlovca.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Zahtijevajući razrješenje ministra Pave Barišića, predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine, u četvrtak 1. lipnja diljem Hrvatske održat će se prosvjedne akcije pod motom ‘Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma’.

Izdvojeni članak

Hrvatska može bolje: ‘Tražimo ostavku ministra Barišića i Dijane Vican’

U pet gradova čeka se ‘tramvaj zvan obrazovna reforma’

– Da je obrazovna reforma i dalje hrvatski javni interes, ponovno su prepoznali i građani diljem Hrvatske koji se na Međunarodni dan roditelja, u četvrtak 1. lipnja 2017. organiziraju i u Splitu, Rijeci, Zadru i Poreču, kako bi jasno poručili da Hrvatska može bolje od aktualne političke garniture. Stoga, GOOD inicijativa poziva sve građane i građanke da se pridruže prosvjednoj akciji 1. lipnja 2017. godine u 18:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića te na prosvjedima u drugim gradovima, poručuju iz GOOD inicijative.

Također, organizatori su pozvali građane da snime video ili riječima opišu iskustva vezana uz obrazovanje, kao i zapošljavanje te kvalitetu života u Hrvatskoj. U kampanju se građani mogu uključiti objavom sadržaja s oznakama #jerHrvatska i/ili #Hrvatskamorabolje. Tekst se može javno objaviti na društvenim mrežama ili poslati internetskom stranicom hrvatskamozebolje.org. 

Podsjećamo, osim prosvjedne akcije, u Zagrebu je od 30. svibnja do 1. lipnja organiziran i niz akcija za nastavnike, učenike, i sve ostale zainteresirane, poput predstava, radionica i online edukacija. 

Putem Facebooka, a na sljedećim poveznicama, možete saznati sve o prosvjednoj akciji ‘Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma’, u svome gradu: Zagreb, Rijeka, Split, Zadar, Poreč, Karlovac.

Izdvojeni članak

Predsjednica objasnila Barišiću i Vladi kako mora izgledati hrvatski obrazovni sustav

Predsjednica ugostila Barišića, Vican i Buljan Culej

Predsjednica Kolinda Grabar –Kitarović danas je ugostila ministra Pavu Barišića, Dijanu Vican i Jasminku Buljan Culej. Na sastanku su iznesene zadaće Ekspertne radne skupine za provođenje Strategije, razgovaralo se i o prvom održanom radnom sastanku ERS-a na kojem je iznijet inicijalni nacrt Akcijskog plana te imenovana Operativna skupina za potporu Ekspertnoj radnoj skupini za provođenje kurikularne reforme. 

Grabar-Kitarović je istaknula kako su odgoj i obrazovanje koji potiču odgovornost i kreativnost, te omogućavaju primjenu znanja u realnom životu, najbolja investicija u budućnost pojedinca i države. 

– I dalje ću pozorno pratiti sve što se događa u vezi s reformom školstva jer je to prevažno pitanje za našu budućnost. Očekujem stoga da se dovršetak kurikularne reforme postavi na najvišu razinu državnih prioriteta te, u tome smislu, nastavi rad Ekspertne radne skupine u punom sastavu, tempom koji će osigurati da operativna priprema reforme u našim školama započne već tijekom sljedeće školske godine, zaključila je Grabar-Kitarović.