Pretraga

Otkriveno u kojoj je gimnaziji povijest predavala ‘profa’ s lažnom diplomom

A- A+

U srijedu su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stigle informacije kako su tijekom provjere vjerodostojnosti pronađene još jedna lažna svjedodžba i diploma. Vlasnica krivotvorene diplome Sveučilišta u Zadru gospođa je koja je predavala povijest, a njeni kolege i ravnatelj šokirani su tim otkrićem.

foto: pixabay

Stanovita D.B. u Gimnaziji Gospić više je od desetljeća predavala povijest, a zaposlila se ondje s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zadru, piše Zadarski.slobodnadalmacija.hr. Ravnatelj škole, kao i ostali djelatnici šokirani su saznanjem o omiljenoj im kolegici koja se predstavljala kao divna osoba.

U panici zatražila raskid ugovora

Izdvojeni članak

‘Profesorica’ lažirala diplomu pa predavala povijest u gimnaziji

Shvativši da je njena škola poslala 30 diploma na provjeru, prije desetak dana D.B. se pokušala izvući tako da je zatražila sporazumni raskid ugovora o radu i time izbjegla izvanredni otkaz.

– Najavila mi je da ima izglede za novo, bolje radno mjesto i da bi raskinula ugovor koji ima u Gimnaziji Gospić. Navodno joj je novo radno mjesto bliže novom prebivalištu. Onda je, prošlog ponedjeljka, potvrdila da će dobiti novi posao i da će u srijedu doći da potpišemo raskid ugovora i da će ‘pokupiti’ svoje papire. I došla je, potpisali smo raskid ugovora, odnijela je svoje papire, priča ravnatelj škole Josip Štampar za Zadarski.slobodnadalmacija.hr.

Ni pola sata nakon što je D.B. sa svojim papirima ‘nestala’ iz njegovog ureda i iz Gimnazije Gospić, ravnatelj je otvori poštu i pročitao dopis sa Sveučilišta u Zadru u kojem je obaviješten da je diploma ‘profesorice’ povijesti D.B. – lažna!

Ravnatelj je o slučaju obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a kako doznaje spomenuti portal, zadarskoj policija potvrdila je da su sa Sveučilišta u Zadru dobili prijavu o lažnoj diplomi. Slučaj je proslijeđen PU ličko-senjskoj, do koje prijava još nije stigla, a nakon što dođe do njih bit će pokrenuto kriminalističko istraživanje.

Pronađena i nova prevarantica: Bila je učiteljica od 2007.

Izdvojeni članak

Novinarku Provjerenog posrednik tražio seks u zamjenu za diplomu

Spomenimo za kraj i kako je jučer u poslijepodnevnim satima pronađena i šesta lažna diploma (uz jednu svjedodžbu to je sedma krivotvorena isprava koja je otkrivena). Dnevnik.hr doznaje da je lažnu diplomu tijekom provjere otkrilo Sveučilište u Rijeci.

Prevarantica je bez završenog fakulteta od 2007. godine bila zaposlena kao učiteljica razredne nastave. Dobila je izvanredni otkaz ugovora o radu, a škola priprema i prijavu Državnom odvjetništvu. Osoba je studirala na riječkom Učiteljskom fakultetu, ali studij je prekinula 2012.

– Bila je to jako loša krivotvorina, lažni potpis i urudžbeni broj, pa čak i pogrešno napisano zvanje tadašnje dekanice, kazala je za Dnevnik.hr sadašnja dekanica Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Lidija Vujičić.