Pretraga

Otvoren je natječaj za stipendije za mlade znanstvenice: Mogu dobiti čak 5.000 eura

A- A+

Otvoren je natječaj za Nacionalni program stipendiranja ‘Za žene u znanosti’. L’Oréal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske 17. godinu zaredom objavljuju natječaj za mlade znanstvenice do 35 godina čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

učiteljica nastavnica predavanje

Foto: Unsplash

‘Žene u znanosti’ nacionalni je program stipendiranja otvoren za mlade znanstvenice. Organiziraju ga L’Oréal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske. Natječaj za stipendiju organizira se već 17 godina zaredom.

Stipendije od 5.000 eura

Četiri hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti od 5.000 eura. Natječaj je otvoren od 7. studenog do 7. prosinca 2022. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

Za stipendiju ‘Za žene u znanosti’ mogu se prijaviti znanstvenice koje su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja prirodnih znanosti. Također, uvjet je da su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj, da nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja te da se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L’Oréal-UNESCO ‘Za žene u znanosti’. Osim toga, moraju imati hrvatsko državljanstvo i prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Izdvojeni članak
stipendije studenti

Aktualni su brojni natječaji za studentske stipendije: Prijavite se dok još ima vremena

Kako se prijaviti

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Izbornog povjerenstva programa ‘Za žene u znanosti’. Sve prijave za Nacionalnu stipendiju ‘Za žene u znanosti’ moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike).

Prijave se šaljuputem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija ([email protected]) s naznakom ‘Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal-UNESCO ‘Za žene u znanosti’, najkasnije do 7. prosinca 2022. u ponoć. Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2023. godine.