Pretraga

Brucoši, pozor: Grad Zagreb je otvorio prijave za stipendije studentima prve godine, iznose 500 eura

A- A+

Grad Zagreb otvorio je natječaj za stipendije studentima prve godine studija. Natječaj za brucoše otvoren je nakon što je u petak objavljen onaj za učenike, dok će natječaj za stipendije studentima viših godina biti raspisan krajem ovog mjeseca. Studentske stipendije iznose 500 eura neto, a dodjeljuju se u pet kategorija.

stipendija

Foto i obrada: srednja.hr

Nakon što je u petak otvoren natječaj za dodjelu stipendija Grada Zagreba učenicima srednjih škola, ovog ponedjeljka raspisan je i onaj za studente 1. godine studija.

Najviše stipendija dodjeljuje se za izvrsnost

Stipendije se brucošima dodjeljuju, isto kao i učenicima – u pet kategorija: za izvrsnost, za deficitarna zanimanja čiju listu možete vidjeti ovdje, zatim temeljem socio-ekonomskog statusa, za studente s invaliditetom te za studente pripadnike romske nacionalne manjine. U kategoriji za izvrsnost brucošima se dodjeljuje 51 stipendija, temeljem socio-ekonomskog statusa studentima prve godine studija bit će dodijeljeno 25 stipendija, brucošima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja bit će dodijeljene 22 stipendije, pripadnicima romske nacionalne manjine njih pet, dok će brucošima s invaliditetom biti dodijeljeno 15 stipendija.

Natječaji u svim kategorijama za studente prve godine bit će otvoreni do 2. studenog 2024. godine. Podsjetimo, Grad je ranije objavio kako će prijave za studente viših godina biti otvorene krajem listopada. Kada je riječ o natječajima za stipendije koje se dodjeljuju brucošima, a koji su otvoreni ovog ponedjeljka, uvjeti stipendiranja različiti su za svaku od kategorija, a sve ih, kao i dokumentaciju koju je potrebno podastrijeti, možete vidjeti u dokumentima pri dnu ovog članka.

Izdvojeni članak
stipendija zagreb

Izašao je natječaj Grada Zagreba za učeničke stipendije od 360 eura, velika novost oko načina prijave

Prijava se obavlja putem aplikacije

Kao i u slučaju dodjele učeničkih stipendija, od ove se godine mijenja i način prijave na natječaje za brucoše. Prijave se vrše isključivo online putem, kroz aplikaciju e-Stipendije koja se nalazi na ovom linku. Iz Grada su ranije poručili kako ovime žele učiniti mogućnost prijave dostupnijom, a čitav proces bržim, te da će se ovako smanjiti troškovi i vrijeme obrade prijava.

Objasnimo ukratko kako se koristi sustav. Nakon što otvorite e-Pisarnicu, potrebno je kliknuti na aplikaciju e-Stipendija. Potom ćete odabrati e-Pass vjerodajnicu pomoću koje se prijavljujete, a kada uđete u sustav e-Stipendije odabirete i kategoriju stipendije u kojoj se prijavljujete na natječaj. I tu zapravo započinjete popunjavati obrazac prijave; u lijevom stupcu potrebno je otvoriti svaki od ponuđenih koraka i detaljno slijediti upute te unositi svoje podatke. Kada rubriku popunite, pored nje se pojavljuje zelena kvačica, a kraju predajete prijavu. Kako čitav proces prijave kroz aplikaciju e-Stipendije izgleda, možete proučiti i u videu:

U nastavku možete vidjeti detaljne uvjete prijave na natječaj u svakoj od kategorija, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Stipendija za izvrsnost za studente prve godine

Stipendija na temelju socio-ekonomskog statusa za studente prve godine

Stipendija za deficitarna zanimanja za studente prve godine

Stipendija za studente prve godine pripadnike romske nacionalne manjine

Stipendija za studente prve godine s invaliditetom

Copy link
Powered by Social Snap