Pretraga

Ovi vam se poslovi nude u Njemačkoj

A- A+

Od sveukupnog broja oglasa na stranici MojPosao u kojima se ove godine nudio posao u inozemstvu, čak 17 posto poslova odnosili su se na rad u Njemačkoj. Njemci su najviše tražili znanstvenike i inženjere, dok su iza tih zanimanja bili vozač, električar i medicinski tehničar.

Njemačka već duže traži radnu snagu koju je spremna uvoziti, a to se vidjelo i na stranici MojPosao gdje je od svih poslova koji su se nudili u inozemstvu, čak njih 17 posto bilo upravo u toj zemlji. Najtraženija su zanimanja znanstvenika i inženjera, a slijede ih vozači, električari i medicinski tehničari.

Izdvojeni članak

Ovi su poslovi zaista podcijenjeni

Nije potrebno radno iskustvo

U trećini oglasa tražila se srednja stručna sprema, dok je jedna petina njih tražila visoku stručnu spremu. Kvalificirane radnike tražila je također petina natječaja, dok u 22 posto slučajeva poslodavcima nije bio bitan stupanj obrazovanja kandidata. Dobra vijest je da većina poslodavaca u Njemačkoj nije kao uvjet navela prethodno radno iskustvo, čiji nedostatak većinu mladih ljudi u Hrvatskoj automatski diskvalificira.

Ugovori na neodređeno vrijeme

Ono što su tražili jest, naravno, poznavanje stranih jezika, poglavito njemačkog. Ipak, kod trećine oglasa poslodavcima nije bilo bitno služe li se kandidati stranim jezikom ili ne. Ohrabrujuć je podatak da se u većini oglasa za posao u Njemačkoj nudio ugovor na neodređeno vrijeme, takvih je oglasa bilo čak 75 posto.

Izdvojeni članak

Poslovi koju su debelo precijenjeni

Dakle, ne bi bilo loše škicnuti portale za traženje posla, jer je lako moguće da ćete na njima naletjeti na dobre prilike koje ne bi bilo pametno propustiti. Također, kontaktirajte institucije koje su vam na raspolaganju u domovini, kako biste se dodatno informirali o svemu što će vam trebati prilikom boravka u inozemstvu. Vrlo je važno da znate kome se možete obratiti u slučaju da vam u stranoj zemlji zatreba pomoć bilo koje vrste.