Pretraga

Paula i Marija dobitnice nagrade Luka Ritz

A- A+

Paula Kadić i Marija Gašparović dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz – nasilje nije hrabrost. Djevojke su izabrane od strane Odbora za javna priznanja između sedam kandidata, a osim plakete dobit će i godišnju stipendiju u iznosu od 12 tisuća kuna.

Paula Kadić je učenica osmog razreda Osnovne škole Voltino, a Marija Gašparović pohađa drugi razred zagrebačke I.gimnazije. Nakon razmatranja svih pristiglih prijava, članovi odbora su se konzultirali sa školama iz kojih kandidati dolaze te su se odlučili za ove dvije učenice ocijenivši ih najaktivnijima.

– Ove djevojčice su aktivne, ne samo međui svojim vršnjacima, već i kroz udruge, objasnio je odluku član odbora Slavko Degoricija te je dodao kako je ove godine svih sedam prijedloga bilo iznimno kvalitetno.

Osim osobnih priznanja koje su dobile Marija i Paula posebne nagrade će dobiti i njihove škole. Valja još napomenuti da je ovo treći put da se nagrada dodjeljuje te da je iz godine u godinu broj kandidata sve veći što je znak da je ona istinski zaživjela.