Pretraga

One bi trebale biti primjer i uzor mnogima: Dvije učenice dobile važnu nagradu Grada Zagreba

A- A+

Dvije učenice iz Zagreba, jedna iz Osnovne škole Jordanovac, a druga iz srednje Škole za modu i dizajn, dobile su nagradu Grada Zagreba ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’ za 2023. godinu. Nagradu su im uručili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović. Gradonačelnik je učenicama poručio da zaslužuju veliko hvala u ime Grada Zagreba te da ih sve čine ponosnima.

Dodjela nagrade 'Luka Ritz'

Dodjela nagrade ‘Luka Ritz’ | foto: Grad Zagreb

Na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenog, Nini Dražin, učenici Osnovne škole Jordanovac i Dori Kubinger, učenici Škole za mogu i dizajn, uručena je Nagrada ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’ za 2023. godinu. Treba naglasiti kako je riječ o nagradi koju dodjeljuje Grad Zagreb. Druga nagrada ‘Luka Ritz’ koju dodjeljuje Ministarstvo obrazovanja obično se dodjeljuje potkraj školske godine. Nagradu Grada Zagreba dobitnicama su uručili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

– Luka Ritz je ikona borbe protiv nasilja i inspiracija za mnoge učenike i učenice, za mnoge nastavnike i pedagoge da se još više borimo protiv nasilja, posebice vršnjačkog nasilja i nasilja prema djeci i mladima, rekao je Tomašević.

‘Grad Zagreb ulaže velike napore u borbi protiv nasilja’

Dodao je i da ove učenice zaslužuju veliko hvala u ime Grada Zagreba te da ih svojim radom čine ponosnima na to što, u svom gradu, imaju takve učenike i učenice.

– Pravi ste primjer i uzor učenicima i učenicama i čestitam vam na tome, poručio je gradonačelnik.

Rekao je i kako Grad Zagreb ulaže velike napore u prevenciji i borbi protiv nasilja, a najavio je i veliki projekt edukacije učenika i nastavnika o ovoj temi za 2024. godinu.

– Izdvojili smo sredstva i kapacitete da znatno unaprijedimo borbu protiv nasilja u našim školama i ono što mi je drago je da će stožerna institucija tog novog programa biti Centar Luka Ritz koji radi nevjerojatan posao sve ove godine, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak
škola-hodnik

U ovom gradu primijetili su sve više nasilja pa pokreću poseban program za učenike, roditelje i učitelje

Centar Luka Ritz dobiva novu lokaciju

Dodao je i da će Centar dobiti novu lokaciju na Jarunu te da će povećati broj zaposlenih i u suradnji s drugim institucijama pokrenuti opsežan program borbe protiv nasilja u zagrebačkim školama.

Nagrada ‘Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost’ dodjeljuje se učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i međusobnom poštovanju te suzbijanju nasilja među mladima.