Pretraga

Pazite kad putujete: Domaćin na Airbnbu priznao da snima goste i razmjenjuje snimke s drugim iznajmljivačima

A- A+

Iznajmljivač soba na popularnoj platformi za mlade Airbnb priznao da potajno snima goste u svom stanu i da snimke razmjenjuje s drugim Airbnb iznajmljivačima.

foto: YouTube; screenshot

Izdvojeni članak

Air Zagreb: Kada posla nema, otvori vlastitu tvrtku!

Za one koji slučajno ne znaju, Airbnb je platforma putem koje za mali novac možete iznajmiti svoj stan, sobu ili kauč. Nešto poput CouchSurfinga, samo s plaćanjem. Airbnb  je dostupan u 190 zemalja svijeta, a koriste na stotine tisuća mladih u potrazi za jeftinim i sigurnim smještajem na putovanju. 

Korisnike ove platforme potresla je ispovijest koju je jedan iznajmljivač ostavio na Facebook stranici PostSecret (slično kao Ispovesti kod nas). Anonimno je priznao kako iznajmljivači potajno snimaju goste u svojim stanovima, pa zatim razmjenjuju snimke seksa, piše rt.com.

Iako je priznanje anonimno i nitko ne može sa sigurnošću potvrditi da je istinito, pokrenulo je buru reakcija na društvenim mrežama. Korisnici platforme su zgroženi, mnogi otkazuju putovanja, a u javnost su isplivala iskustva gostiju koji su imali neugodna iskustva.

Jedan je Njemački par prošle godine tužio Airbnb nakon što su u svojoj sobi pronašli uključene kamere, dok su se iznajmljivači žalili kako njihove stanove preko platforme iznajmljuju prostitutke i tamo otvaraju ‘urede’.