Pretraga

Pojavila se informacija da se zatvaraju srednje u Splitsko-dalmatinskoj, provjerili smo je li to točno

A- A+

Iako službena odluka o tome još nije donesena, pojavila se informacija da će i srednje škole Splitsko-dalmatinske županije od ponedjeljka prijeći na online nastavu. Da je to točno, potvrdio nam je Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu.

Foto: Pixabay

– Mogu potvrditi informaciju da sve srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji prelaze na model rada C i od ponedjeljka do konca polugodišta ostaju u tom modelu rada. Nadamo se i vjerujemo kako će ta mjera zajedno s ovim zimskim praznicima pridonijeti tome da će se situacija stabilizirati i da ćemo početkom polugodišta početi s modelom rada A, tj. nastavom ‘licem u lice’, kaže nam Đonlić.

Dodaje, kada se pribroje privatne škole i učenički domovi, riječ je o više od pedeset srednjoškolskih ustanova. koje prelaze na online nastavu. Osnovne škole Splitsko-dalmatinske, kaže Đonlić, za sada ne prelaze na nastavu na daljinu.

Podsjetimo, još je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković najavio kako će većina županija donijeti odluke prema kojima od 14. prosinca srednje prelaze na online nastavu. No, ipak ne sve.

Primjerice, u Krapinsko-zagorskoj odlučeno je da se nastava odvija prema B modelu, pa je u školama čitavo vrijeme 50% učenika. Zaključno s jučerašnjim danom, odluke o prelasku na model C u srednjim školama, osim Splitsko-dalmatinske, donijele su: Istarska, Požeško-slavonska, Varaždinska, Osječko-baranjska, Međimurska, Primorsko-goranska, Dubrovačko-neretvanska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Zadarska, Šibensko-kninska županija te Grad Zagreb.

 

Pojavila se informacija da se zatvaraju srednje u Splitsko-dalmatinskoj, provjerili smo je li to točno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap