Pretraga

Policija upozorila roditelje: ‘Dužni ste zabraniti noćne izlaske djetetu mlađem od 16 godina’

A- A+

Policija je na području Zadra u noći s petka, 16. na subotu 17. lipnja u noćnom izlasku nakon 23 sata zatekla četiri maloljetne osobe mlađe od 16 godina. U izlasku su bili bez pratnje roditelja, staratelja ili druge punoljetne osobe. Policija je o tome izvijestila roditelje te će obavijestiti Centar za socijalnu skrb, a poslali su i apel roditeljima da su dužni pridržavati se zakona.

Foto: Pexels

Ovog je vikenda, odnosno u noći s petka na subotu, policija na području Zadra zatekla četvero maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku. Svi su bili bez pratnje roditelja, staratelja ili neke druge punoljetne osobe pa je policija o tome obavijestila njihove roditelje, a obavijestit će i Centar za socijalnu skrb.

– Članak 93. Obiteljskog zakona, u stavku 5. propisuje da su roditelji dužni i odgovorni djetetu mlađem od 16 godina zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje. Sukladno stavku 6. istog članka navedenog Zakona, noćnim izlaskom se smatra izlazak u vrijeme od 23 do 5 sati, podsjetili su na stranici PU zadarske.

Izdvojeni članak
izlazak mladih u klub, mladi za šankom

Sve je više ovakvih slučajeva: Što kada inspektori ‘ulove’ maloljetnike u konzumaciji alkohola?

Objašnjavaju i da, kad policijski službenici zateknu osobu mlađu od 16 godina u noćnom izlasku i to u periodu od 23 do 5 sati, samu, bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenja, istu će dovesti u prostorije policije i pozvati njene roditelje.