Pretraga

Poznat datum najvećeg natjecanja srednjoškolaca u Hrvatskoj: Sudjelovat će više od 350 učenika

A- A+

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. To je najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Održat će se u Zagrebu od 13. do 15. svibnja, a natjecat će se više od 350 učenika iz više od 200 strukovnih škola. Učenici će pokazati svoje vještine u 42 discipline, od tradicionalnih struka pa do suvremenih disciplina, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Učenici više od 200 strukovnih škola natjecat će se u znanjima i vještinama na najvećem događaju u obrazovanju u Hrvatskoj – WorldSkills Croatia 2024. Ovo je peto po redu najveće državno natjecanje srednjoškolaca koje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a ove će se godine natjecati više od 350 učenika. Natjecanje će trajati tri dana, od 13. do 15. svibnja u Zagrebu i to u prostorima Velesajma.

– Najbolji učenici strukovnih škola natjecat će se u 42 strukovne discipline, od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanja očekuje se oko 10.000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva te između ostalih i učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, najavili su organizatori.

Izdvojeni članak

Škola nadogradila učionice novom opremom: ‘Mali broj učenika može se pohvaliti ovakvom privilegijom’

Ulaz je besplatan, a posjetitelji će imati priliku gledati natjecanja iz disciplina koje ih zanimaju. Valja napomenuti kako nije dozvoljeno ometati učenike tijekom natjecanja. Posjetitelji će se također moći informirati o različitim mogućnostima obrazovanja i karijere u strukovnim područjima, a osim natjecateljskog dijela, očekuju ih i razne demonstracije, edukativne radionice i mnoge druge aktivnosti.

– Sudjelovanjem u natjecanju, učenici imaju priliku demonstrirati svoje talente i vještine te se povezati s potencijalnim budućim poslodavcima. Kroz sudjelovanje u natjecanju, tvrtke imaju priliku identificirati talente, promovirati svoje brendove i uspostaviti korisne kontakte s mladim stručnjacima. Posjetom Državnome natjecanju WorldSkills Croatia, učenici osnovnih škola, kao i njihovi roditelji, imaju priliku vidjeti mogućnosti koje pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama, poručili su iz ASOO-a.

Kako je izgledalo prošlogodišnje natjecanje možete pogledati u videu ispod ili na YouTube kanalu portala srednja.hr.