Pretraga

Međužupanijsko natjecanje WorldSkills Croatia 2024 u disciplini ‘Administracija IT sustava’

A- A+

Međužupanijsko natjecanje učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia 2024 u disciplini ‘Administracija IT sustava’ održano je u Obrtničkoj školi Koprivnica. Sudjelovali su učenici iz Đurđevca, Čakovca, Požege, Krapine i Koprivnice. Učenik Strukovne škole Đurđevac, Noah Fel 4.b razreda zanimanja Tehničar za računalstvo osvojio je drugo mjesto u ovoj zahtjevnoj disciplini, uz podršku svog mentora nastavnika Željka Brčeka.

U Obrtničkoj školi Koprivnica je 13. ožujka održano međužupanijskog natjecanja učenika strukovnih škola pod nazivom WorldSkills Croatia 2024 u disciplini ‘Administracija IT sustava’. Sudjelovali su učenici iz različitih krajeva regije, uključujući učenike iz Đurđevca, Čakovca, Požege, Krapine i Koprivnice.

Administracija IT sustava je kompleksna disciplina koja obuhvaća širok spektar usluga, od korisničke podrške do dizajna, rješavanja problema te instaliranja, konfiguriranja i ažuriranja operativnih sustava i mrežnih uređaja. Ova vještina je ključna za suvremeno poslovanje i funkcioniranje informacijske tehnologije u svim područjima društva.

Učenik Strukovne škole Đurđevac Noah Fel iz 4b razreda zanimanja Tehničar za računalstvo osvojio je drugo mjesto u ovoj zahtjevnoj disciplini, uz podršku svog mentora, nastavnika Željka Brčeka.