Pretraga

Pravni fakultet u Splitu napao Čabo, bivši tajnik Torcide

A- A+

Sinoćnji napad na Pravni fakultet u Splitu ipak nije počinio student, nego Pavo Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide. Još je nepoznato iz kojeg je razloga Čabo na fakultetu počinio štetu od 70 tisuća kuna, a 35-godišnjak je javnosti već poznat po sukobima sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom te Igorom Štimcem. Napadač je uhićen, a zahvaljujući vandalizmu zaradio je kaznenu prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari, prenosi index.hr.

Bivši tajnik Torcide Pavo Grubišić Čabo je krivac za sinoćnji napad na Pravni Fakultet u Splitu. Ovaj 35-godišnjak je u nekoliko minuta napravio štetu od 70 tusuća kuna, razbivši ulazna vrata, prozore, staklo na porti, aparat za kavu te policu za knjige. 

Čebo je uhićen odmah nakon napada, a fakultet je podnio kaznenu prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari. Još je nepoznato koji su bili napadačevi motivi, no javnosti je već poznat po svojim sukobima s Igorom Štimcem te Željkom Kerumom, koji ga je nazvao ‘urbanim Jugoslavenom’.

Izdvojeni članak

Ekskluzivno: Napadnut Pravni fakultet u Splitu


– To je trajalo tri, četiri minute. Fakultet je u to doba bio zatvoren, premda je po kabinetima bilo desetak ljudi. Napadač je metalnom šipkom porazbijao sva stakla na pročelju i ulaznim vratima. Šipkom je dosegnuo prekidač i otvorio vrata. Nastavio je razbijati i unutra. Stradala su tri računala, dva ekrana i dvije tipkovnice, aparat za kavu, vitrine. Policija je stigla pola minute nakon poziva. Odveli su ga u postaju na ispitivanje i ja im se zahvaljujem na brzom i profesionalnom postupanju, izjavio je dekan splitskog pravnog fakulteta Jozo Čizmić za Index.

Na izjave svjedoka, koji tvrde kako je 35-godišnjak izveo napad jer je nezadovoljan situacijom u društvu, dekan Čizmić je komentirao kako je Čebo možda Pravni fakultet doživio kao simbol pravne države. Nadodao je kako ne vjeruje da je imao ikakvih problema s ispitima pa da je iz tog razloga odlučio uništiti i oštetiti imovinu fakulteta.