Pretraga

Ispratila je generacije studenata, a nakon 40 godina Pravni fakultet napušta i ona: Teta Ljuba s porte odlazi u mirovinu

A- A+

Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu neće biti isti, nakon što je omiljena portirka studenata ovog faksa, otišla u zasluženu mirovinu. ‘U znak trajne zahvalnosti i priznanja za svaku toplu riječ, pomoć i djelo u posljednja četiri desetljeća’, stoji na plaketi, koji su joj na oproštaju uručili studenti.

izvor: Facebook / teta Ljuba Kunac sa svojom zahvalnicom (u sredini)

– Hvala mojin studentima od srca! A ne bi van ja sad ništa pričala. Previše san uzbuđena, ne mogu. Puno mi ovo znači. Eto, u tri riči san sve rekla, skromno je objasnila teta Ljube za Slobodnu Dalmaciju.

Teško joj se bilo nositi s ulogom zvijezde pa je usput pripomenula novinarima da za ostale detalje upitaju profesore.

– Ma ja van samo radin svoj posal, nema se šta tu… – šapće dok je studenti grle, a svladana emocijama, ispričava se jer ne može pričati kako je izgledalo 40 godina na vratima Pravnog fakulteta.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Legendarna teta Katica s porte FPZG-a odlazi u mirovinu

A studenti je i dalje ljube, opraštaju se.

– Eto vidite sad šta je to. Ništa van ne triban pričat – razgaljeno će, okrećući se da joj se ne vide prve suze.

Tek ju je jedan od upornijih studenata uspio nagovoriti da se fotografira sa zahvalnicom ispred natpisa imena fakulteta. Odlazili su im dekani, oni sami postajali asistenti, a teta Ljube je ostajala. I učila i danas renomirane odvjetnike da treba pozdraviti kad se uđe. Možda su ime kojeg profesora i zaboravili, ali nju nisu.

Koliko je teta Ljube bila omiljena među studentima, ali i profesorima, najbolje su pokazale ovacije, koje je dobila kada je prozvana da primi svoju zahvalinicu.

Naime, pljesak je bio desetorostruko jači, nego onaj koji je primjerice dobio Hajdukov golman Dante Stipica, koji je takođe dobio nagradu kao student Pravnog fakulteta u Splitu.

No, i nakon dugorajnih ovacija i pljeska, omiljena umirovljenica se tek skromno zahvalila, čvrsto se držeći držeći maksime “djela, ne riječi”, dok su su studenti raspričali o dugogodišnjoj nesebičnoj pomoći i razumijevanju.

Stolicu na porti popunit će već netko, ali teško da će tetu Ljubu zamijeniti.