Pretraga

Predsjednik Milanović ugostio dekana i prodekane s Ekonomskog fakulteta, najavljen važan skup

A- A+

Predsjednik Republike Zoran Milanović jučer je u Ured predsjednika primio predstavnike Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Oni su tom prilikom najavili međunarodni diplomatski skup ‘The U.S. – Croatia Forum: A 21 st Century Partnership’ koji će se održati 4. i 5. travnja ove godine u Zagrebu. Na sastanku su također pokrivene teme uloge zagrebačkog Ekonomskog fakulteta u obrazovnom i znanstvenom sustavu Hrvatske, ali i izazova s kojima se studiji ekonomije danas susreću.

satanak-predsjednik-milanović-izaslanstvo-ekonomskog

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Izaslanstvo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu gostovalo je jučer u uredu predsjednika Republike Zorana Milanovića. Sastanku su prisustvovali dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Jurica Pavičić, prodekan za studente, nastavu i digitalizaciju Božidar Jaković i prodekan za ljudske resurse i infrastrukturu Zoran Wittine. Sudjelovale su i predstavnice organizacijskog tima ‘The U.S.-Croatia Forum: A 21st Century Partnership’ Sandra Horvat, Tanja Komarac i Marina Matošec. Radi se o međunarodno-diplomatskom skupu u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj i Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Održavanje je zakazano za 4. i 5. travnja, a na njemu će sudjelovati i predsjednik Zoran MIlanović.

Forum se održava povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i SAD-a. Teme koje će se raspraviti od interesa su za obje strane i tiču se poticanja političkih, trgovinskih, poslovnih i investicijskih veza između SAD-a i Hrvatske. Važna pitanja energetike i klimatskih promjena u kontekstu hrvatsko-američke suradnje također će biti raspravljena, a teme poput sigurnosti i međunarodnih odnosa, američko-hrvatskog ekosustava tehnologije te znanstvene i tehnološke suradnje neće izostati sa dnevnog reda.

Na održanom sastanku u Uredu predsjednika razgovaralo se o ulozi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u obrazovnom i znanstvenom sustavu Hrvatske. Fakultet je to kojeg svake godine završi oko 1.500 studenata, a od svojeg je osnutka davne 1920. godine smatran vodećom, najvećom i najstarijom institucijom u ekonomskom obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Na njemu djeluje 260 profesora, docenata i suradnika.

Na sastanku su uz predsjednika Milanovića bili i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.