Pretraga

Preminuo je profesor i osnivač Privatne klasične gimnazije: ‘Svojim intelektom unio si dio sebe u svaku osobu’

A- A+

Profesor Zlatko Šešelj koji je ujedno bio i osnivač Privatne klasične gimnazije i Privatne klasične osnovne škole, preminuo je u 72. godini života. Od njega se, dirljivom porukom, na Facebooku oprostila njegova kći Lana. Između ostalog je napisala kako je svojom kreativnosti, intelektom i dobrotom unio dio sebe u svaku osobu koja ga je poznavala.

Zlatko Šešelj

Zlatko Šešelj | foto: Privatna klasična gimnazija

Profesor Zlatko Šešelj preminuo je u 72. godini života, a od njega se, dirljivom porukom na Facebooku, oprostila kći Lana. Šešelj je bio hrvatski klasični filolog i prevoditelj, ravnatelj nekadašnjeg Obrazovnog centra za jezike i zagrebačke javne Klasične gimnazije, osnivač i prvi ravnatelj Privatne klasične gimnazije, saborski zastupnik te osnivač privatne Klasične osnovne škole.

– Kažu znanstvenici da se prije odlaska sanjaju najljepša sjećanja, da se ponovo proživljavaju sretni trenuci i da se odlazi s osmjehom na srcu. U životu našeg tate takvih je trenutaka, hvala bogu, bilo u izobilju, započela je Šešeljeva kći.

Njegova kći je dodala i da je profesor Šešelj svojom vjerom u ljude, ljubavi prema životu i vječnim optimizmom, svijet činio boljim mjestom te da je svojom kreativnosti, intelektom i strasti za znanjem unio dio sebe u svaku osobu koja ga je poznavala.

– Noćas je tata prešao rijeku Stiks i tiho i nenametljivo otplovio u vječnost. Tata, Marko te moli da pozdraviš Herakla, ako ga sretneš, a Maja i ja te molimo da pozdraviš mamu. Volimo te beskrajno, poručila je Šešeljeva kći Lana.