Pretraga

Pripiti 20-godišnjak BMW-om pokosio tri srednjoškolke

A- A+

Tri djevojke dobi 15 i 16 godina u životnoj su opasnosti, nakon što je u Slavonskom Brodu na njih automobilom naletio 20-godišnji David Župan. Mladić je protivno prometnom zakonu vozio automobil jači od 80 kilovata, te izgubivši kontrolu za upravljačem prvo prešao na lijevu stranu kolnika, a zatim i na pločnik na kojem su se nalazile nesretne učenice brodske Srednje škole Matija Antun Reljković. Policija je vozaču izmjerila 0,09 promila alkohola u krvi nakon nesreće.

jutarnji.hr

Dvije 15-godišnjakinje te jedna 16 godina stara djevojka bore se za život, nakon što ih je sinoć 20-godišnji David Župan automobilom pregazio u Slavonskom Brodu. Mladić je vozio očev automobil, unatoč tomu što to po zakonu nije smio, budući da je jači od 80 kW, odnosno oko 107 konjskih snaga. Vozač iz Podvinja prvo je prešao na lijevu stranu ceste, a zatim i na pločnik na kojem su se našle žrtve. Uz vožnju presnažnog automobila, mladić je imao 0,09 promila alkohola u krvi, piše Večernji List.

Izdvojeni članak

Tri osobe stradale u naletu na teretni vlak

Djevojke od kojih su dvije iz Slavonskog Broda, a jedna iz okolice Nove Gradiške su upravo su se vraćale s nastave, kada je u Cankarevoj ulici neposredno pokraj Srednje škole Matije Antuna Reljkovića koju pohađaju nesretnice naletio pripiti 20-godišnjak te silovito udario djevojke i pomeo sve u okolini, pa čak i suterenski prozor kuće koja se nalazi pokraj mjesta nesreće.

Sve tri su djevojke odmah podvrgnute operativnim zahvatima, a zadobile su niz ozljeda.

– Teško su ozlijeđene, najviše su im stradali donji ekstremiteti ali i drugi dijelovi tijela. Jedna ima i teške ozljede glave. Liječnici su pozivani od kuće da dođu u bolnicu, radila je cijela kirurška ekipa od osam liječnika. Čini se da su jednoj djevojci morali odstraniti slezenu. Prvenstveni cilj bio nam je spasiti živote ozlijeđenih te donje ekstremitete. Ovakav prizor već dugo nije viđen u brodskoj bolnici. Sve me podsjetilo na ratne dane, rekao je dežurni liječnik s kirurgije dr. Drago Križanović za Večernji list.