Pretraga

Profesor je prije 6 godina svojim plačem nasmijao Hrvatsku, a sada je pobijedio na izborima

A- A+

Općina Plitvička jezera dobila je novog gradonačelnika – profesora hrvatskog jezika Antu Kovača. I ništa ne bi bilo neobično da se ne radi o profesoru koji je pred par godina nasmijao čitavu državu, dajući za HRT urnebesnu izjavu povodom otvaranja okretišta autobusa u svojoj osnovnoj školi.

Screenshot: YouTube

Pred otprilike 6 godina, profesor hrvatskog jezika Ante Kovač, na nekoliko je dana postao prava zvijezda u Hrvatskoj. Naime, ispred njegove OŠ Dr. Franje Tuđmana u Korenici izrađeno je okretište autobusa, zbog čega je škola čak organizirala i svečano otvorenje. Novinari HRT-a upravo su od profesora Kovača povodom tog događaja zatražili izjavu, na što se on ‘spontano’ i od sreće rasplakao pred kamerama, kazavši kako je to nešto najbolje što se mjestu dogodilo u posljednje vrijeme, te kako je u školskom WC-u upravo postavljena i nova školjka, pa će i povodom toga biti organiziran domjenak.

Izdvojeni članak

Profesor Legenda proživljava agoniju

– Ne treba nam više ni voda, evo dimnjačara čekam već 20 dana, ne treba nam ni dimnjačar ni sve, kad imamo, pogledajte, ovako divno okretište, rekao je tada ‘kroz suze’ Kovač. 

Šalu je ostavio po strani i profesor Kovač kandidirao se za načelnika Općine Plitvička jezera. Kao kandidat nezavisne liste Stop, pobijedio je lokalnog HDZ-ovca. 

– Hvala još jednom svima. Ako smo sinoć bili preglasni, mladi su ljudi malo profeštali pa ćete razumjeti. Euforiji nema mjesta, pobjeda se vrlo lako pretvori u poraz i obrnuto. Pozivam sve koji su od vlasti u zadnja dva desetljeća doživjeli samo loše stvari da se ne naslađuju nego da osjete u tišini svoga srca zadovoljstvo zato što je pravda pobijedila. Svi jako dobro znaju da nas čeka težak posao i da moramo biti ozbiljni. Napravit ćemo preko vikenda nekakvo druženje u znak zahvale i onda nema više feštanja nego treba početi hvatati konce i ići naprijed.
Hvala još jednom, STOP vas neće iznevjeriti, poručio je Kovač putem društvenih mreža.