Pretraga

Profesor uhvatio studenticu kako vara na ispitu, ali zbog jedne stvari ipak ju nije rušio

A- A+

Varanje na ispitu potpuno je neprihvatljivo – smatra to i profesor Yevgeny Magda na kijevskom sveučilištu Taras Shevchenko National. Inače studente koje uhvati u varanju na ispitu ne pušta da ispit polože. No, jedna studentica svojim je načinom prepisivanja toliko impresionirala profesora da ga je na kraju prošla.

Foto: Pixabay

Umjesto da nauči gradivo za ispit iz europske i američke povijesti 1861. do 1918., jedna se kijevska studentica na njemu odlučila varati. Kako prenosi Daily Mail, učinila je to uz pomoć šalabahtera dugog gotovo dva metra, kojeg je savila ‘u harmoniku’!

Izdvojeni članak

Kriv je sustav nisam ja: Nastavnici zgroženi lažnim diplomama, a sami prepisuju i dijele šalabahtere

Njeno je varanje usred ispita uočio profesor Magda koji je nadzirao studente, no kršenje pravila studenticu na kraju ipak nije spriječilo da nastavi pisati ispit i na kraju ga uspješno položi.

Naime, profesor priznaje kako ga je impresionirao trud kojeg je studentica uložila u pisanje tako velikog šalabahtera, da joj ga je samo oduzeo i dozvolio da ispit napiše do kraja. Naknadno je na Facebooku objavio fotografiju šalabahtera.

– Bilješke ove djevojke… Prošla je ispit. Inače bih izbacio s ispita studenta kojeg uhvatim u korištenju šalabahtera. U ovom slučaju nisam jer cijenim njen trud, napisao je profesor Magda uz fotografiju.