Pretraga

Propao im plan za laku lovu: Fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma više to ne smiju raditi

A- A+

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja naložilo provjeru diploma svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, neki su se fakulteti (pa i cijela Sveučilišta) dosjetili da bi tu provjeru školama mogli naplaćivati. MZO je pokušao dogovoriti besplatnu provjeru diploma sa svima, no to im nije uspjelo u potpunosti. Međutim, Porezna uprava ministarstvu je potvrdila da fakulteti to ne bi trebali raditi.

Ministrica Blaženka Divjak | Foto: srednja.hr

Ministrica Blaženka Divjak na svojoj Facebook stranici objavila je da im je iz Porezne uprave potvrđeno kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja te znanosti i visokog obrazovanja.

Izdvojeni članak

Otkrivene tri nove lažne diplome i dvije svjedodžbe: Poznato što su predavali ‘fejk’ nastavnici

To znači da svi fakulteti, pa i cijela Sveučilišta, koji su naplaćivali školama provjeru diploma, to ne bi trebali raditi. Primjera radi, Sveučilište u Zadru naplaćuje ovu provjeru 150 kuna.

Divjak je istaknula da je MZO ranije već pokušao sa svima dogovoriti besplatnu provjeru diploma, ali to im je uspjelo sa samo 60 posto institucija.

– Ponavljam da se radi o antikorupcijskoj mjeri i da je važno očistiti sustav od varalica i osnažiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja, napisala je Divjak u statusu.

https://www.facebook.com/ministricaBlazenkaDivjak/photos/a.874452302705393/1262425313908088/?type=3&theater