Pretraga

Ravnatelj o žigosanju učenice: ‘To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača’

A- A+

U zadarskoj Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi jučer je tijekom nastave užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ žigosao jednu razrednu kolegicu. Nakon što je ravnatelj najprije ustvrdio da nije riječ o velikom incidentu, danas izjavljuje kako je sve to ‘bila obična dječja igra’ i ‘samo prislanjanje vrućeg upaljača’.

Screenshot: N1 televizija

Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Jozo Dragić za N1 televiziju komentirao je jučerašnji događaj u toj školi. Podsjetimo, ondje je jedan učenik prvoga razreda užarenim predmetom žigosao slovo “U” na ruku školske kolegice.

Ponovio je kako nije riječ o prevelikom incidentu.

Izdvojeni članak

Kolegici iz razreda žigosao slovo ‘U’ na ruku: ‘Sad se možeš hvaliti da si ustaša’

– Nije to neko posebno teško djelo. Upisuje se pet, šest učenika po individualiziranom i posebnom programom. To su učenici s poteškoćama u razvoju, ali ne možemo za učenike reći da su krivi. Jučer mi je došla jedna skupina učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam cijeli razred i počinitelj djela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dječja igra. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje… Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnička niti ne daj bože policija, nego su se vratili u razred, kazao je ravnatelj Dragić za N1.

Iako je prema riječima ozlijeđene učenice počinitelj izjavio ‘sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša’, ravnatelj tvrdi da nije riječ o slovu ‘U’.

– Moram reći da to nije slovo ‘U’, nije on to rekao. To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača, kazao je Dragić za N1.

Inače, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u školu je poslalo inspekciju, a ravnatelj kaže kako inspekcija dolazi i na najmanju dojavu jer im je to posao.

– Doista imamo dosta učenika po posebnim programima, učenika s posebnim uvjetima i eto takvi se mali incidenti događaju, na žalost… Nije to baš tako, to su napravili senzaciju, senzualizam ovi mediji, izjavio je između ostaloga ravnatelj Dragić za N1.

_________________________________________________________________

Da je nasilje u školama ozbiljan problem koji se brzo širi, ustvrđeno je na tribini u organizaciji portala srednja.hr i Zagrebačkog kazališta mladih. Tribina pod nazivom ‘Nasilje u školama’ prva je u serijalu ‘Kazalište i mladi’, a veliki odaziv dokazao je da za ovu temu interes mladih ne jenjava. Snimku tribine u kojoj su govorili stručnjaci, ali i sami učenici, pogledajte u nastavku.