Pretraga

Ravnateljica osumnjičena da je za vlastite potrebe uzela 300 tisuća kuna s računa obrazovne ustanove

A- A+

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku sumnjiči 47-godišnju ravnateljicu jedne obrazovne ustanove da je počinila više kaznenih djela zlouporabe položaja. Za ravnateljicu se sumnja da je s bankovnih računa ustanove u više navrata za vlastite potrebe raspolagala s više od pola milijuna kuna, ali je dio novca vratila pa se sumnja da je oštetila ustanovu za više od 300 tisuća kuna. I to nije sve.

Foto: Pexels

Ravnateljicu jedne obrazovne ustanove Županijsko državno odvjetništvo u Sisku sumnjiči da je oštetila obrazovnu ustanovu za više od 300 tisuća kuna. Kako stoji u priopćenju, ravnateljica je raspolagala s puno većim iznosom koje je uzimala s računa ustanove, no dio je u međuvremenu i vratila.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica od 2014. do 2022. godine, kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove, s bankovnih računa ustanove u više navrata raznim novčanim transakcijama neosnovano uzela i, za vlastite potrebe, raspolagala s više od 540 tisuća kuna. Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovne račune ustanove pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 300 tisuća kuna, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Izdvojeni članak
uhićena učiteljica OŠ

[VIDEO] Drama ispred osnovne škole, uhićena učiteljica: ‘Desetak puta su je opomenuli’

Uz to, sumnja se da je u istom razdoblju ravnateljica, koja je bila i osoba ovlaštena za posao blagajnice jednog sportskog kluba te je raspolagala s novčanim sredstvima kluba, s njihovog bankovnog računa u više navrata raspolagala s više od 260 tisuća kuna.

– Okrivljenica je u navedenom razdoblju dio otuđenog novca vratila na bankovni račun kluba pa se osnovano sumnja da se na opisani način nepripadno okoristila i ujedno oštetila ustanovu za ukupno više od 240 tisuća, navodi se u priopćenju.

Iako je DORH za ravnateljicu zatražio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sud je to odbio i izdao joj mjeru opreza zabranom približavanja i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima.