Pretraga

Riješite se viška kilograma nakon blagdana bez dijeta

A- A+

Blagdani su iza vas te se uskoro vraćate u školske klupe i predavaonice, no na vama se još uvijek vide posljedice ukusnih blagdanskih jela i izležavanja. Nemojte odmah tražiti razne dijete po časopisima i internetu, nego pogledajte kako ćete na vrlo jednostavan način izgubiti neželjene kilograme, bez pretjerane muke.

Vjerojatno vam nije bilo ni na kraj pameti kako vam žvakaće gume mogu pomoći pri gubitku kilograma. Čim netko spomene mršavljenje, svima je prva asocijacija neka rigorozna dijeta ili izgladnjivanje, no to nije jedini način. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri gubitku kilograma koje ste dobili za vrijeme praznika.

Izdvojeni članak

Par savjeta za zdravo mršavljenje


www.she.hr

Izdvojeni članak

Mitovi i zablude o dobroj liniji

Žvakaće gume

Stručnjaci su dokazali kako osobe koje žvaču kaogumu bar po 15 minuta između ručka i užine konzumiraju znatno manje slatkiša i drugih slastica. Za vrijeme istraživanja kada sudionici nisu uzimali žvakaće gume, unijeli su do 60 kalorija više nego kad su ih žvakali.

Više sna

Većini je poznato kako je san važan za dosta stvari, no rijetko tko zna da osobe koje spavaju dva sata duže od drugih, dnevno unesu do 300 kalorija manje. Sad imate još jedan argument više kako biste opravdali činjenicu da volite puno spavati.

Konzumacija gljiva

Johnas Hopkins iz Bloomberg škole za javno zdravstvo došao je do saznanja ako samo jednom tjedno zamijenite meso gljivama, možete smršavjeti i više od dva kilograma. Za vrijeme istraživanja, Hopkins je sudionicima zamjenjivao mljeveno meso u lazanjama i ostalim mesnim jelima, a oni su na taj način konzumirali 400 kalorija manje.

Zeleni čaj

Što više tekućine konzumirate, to ćete lakša izgubiti neželjene kilograme. Osim što se uvijek preporučuje velika količina obične vode, odmah nakon nje dolazi na red zeleni čaj. Dokazano je da osobe koje se bave nekom tjelesnom aktivnoću te piju zeleni čaj, sagore kilogram i pol tjelesne mase te sedam posto trbušnog sala, što je znatno više od onih koji piju neki drugi napitak.

Sporije žvakanje

Istraživanjem provedenim na Sveučilištu Rhode Island došlo se do rezultata koji su dokazali da žene koje polagano jedu i sporije žvaču u jednome obroku u organizam unesu i do 70 kalorija manje. Druga stvar je što sporijim žvakanjem pojedete manju količinu hrane jer se osjećate dosta sitije.