Pretraga

[Kako si?] Student psihologije podijelio je s nama izvrsne savjete za maturante koji će im pomoći da budu što produktivniji

A- A+

U suradnji sa studentima psihologije s Filozofskog u serijalu “kako si?” razgovaramo o psihičkom zdravlju. U najnovijem podcastu razgovarali smo sa studentom Brunom s kojim smo ušli u perspektivu maturanata. Bruno nam je pojasnio što se trenutno događa u glavama maturanata te dao savjete kako si olakšati trenutnu neizvjesnu situaciju.

Foto: Jan Baborák, Unsplash

Studenti psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika kod profesorice Jokić-Begić pokrenuli su platformu “kako si?”. Na ovaj način žele pomoći korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima u nošenju sa životom u vrijeme koronavirusa.

Ne trebamo brinuti o onome na što ne možemo utjecati

Bruno je gostovao u našem najnovijem podcastu iz ovog serijala te je podijelio psihološke savjete za maturante kojima je ovo vrlo stresan period.

Izdvojeni članak

[Kako si?] Student psihologije otkriva kako preživjeti emocionalni rollercoaster

Objasnio nam je kako konstruirati dan, kako biti što produktivniji i motiviraniji u ovim vremenima u kojima je porast anksioznosti.

Rekao je da ne bismo trebali razmišljati o stvarima koje nisu u našoj kontroli (poput toga koja će lektira biti na eseju).

– Dobro bi bilo kada bismo te brige koje su izvan naše kontrole zamijenili onima koje možemo kontrolirati i samim time bi sebi vratili osjećaj samopouzdanja, osjećaj kontrole, rekao je naš gost i objasnio što to možemo kontrolirati.

Kako isplanirati dan?

Otkrio nam je i zašto je važno isplanirati svoj dan i kako se to najbolje radi.

– Važno je odrediti što želimo postići taj dan, rekao je Bruno i objasnio kakvi ciljevi za taj dan točno moraju biti.

Što nam je još ovaj student psihologije rekao, pogledajte u našem podcastu, a za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.