Pretraga

Simpatična studentica ERF-a prva je Hrvatica koja je preplivala krug oko Manhattana

A- A+

Dina Levačić 22-godišnja je studentica 3. godine Rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Ova mlada Splićanka u nedjelju je postala prva Hrvatica koja je preplivala krug oko Manhattana u duljini od 46 kilometara, a uskoro namjerava postati i prva osoba iz Hrvatske koja će osvojiti Trostruku krunu.

Foto: službena Facebook stranica Dine Levačić

Studentica ERF-a, Dina Levačić ove je nedjelje preplivala krug oko Manhattana u duljini od 46 kilometara i time postala prva Hrvatica kojoj je to pošlo za rukom. Utrka se održava u pet termina u kojima pliva po 12 plivača, a ovogodišnji interes za nju bio je ogroman, čemu u prilog svjedoči činjenica da su prijave morale biti zatvorene nakon svega tri sata. Kandidati su bili birani temeljem svog ‘plivačkog životopisa’.

Izdvojeni članak

Mrak vijest! Dva maturanta će u Izraelu pisati test iz Hrvatskog jezika na maturi

Kako Dina kaže, pomoglo joj je to što je bila jedina Hrvatica koja se prijavila, jer je organizatorima atraktivno da sudjeluje što više zemalja.
Ukupno je Splićanki bilo potrebno 7 sati i 33 minute da prepliva dionicu koja je prolazila ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka. 

– Nije prvi put da sam tako dugo plivala, tako da sam već naučila kako i što. Pila sam otprilike svakih 15-20 minuta koliko su te struje i vremenski uvjeti dopuštali. Nemam naviku jesti, jednostavno ne mogu, ne osjećam ni potrebu, opisala je Dina svoje posljednje plivačko iskustvo za RTL Direkt

Dodaje, niti u jednom trenutku, iako joj je bilo teško i osjećala je bolove, nije joj palo na pamet da odustane. Postavlja si, objašnjava, male ciljeve i tako joj je lakše prijeći čitavu veliku utrku.
Dina je inače i državna prvakinja u plivanju, a ovo preplivavanje, zajedno s preplivavanjem kanala Katalina u Kaliforniji i La Manchea čine Trostruku krunu na koju Dina cilja. Kada ispliva sve tri, bit će prva osoba iz Hrvatske koja ima tu Krunu.
Svoje buduće zanimanje Dina je spojila s ljubavlju prema plivanjem, pa tako često sudjeluje u humanitarnim akcijama.

– Prvotni cilj bio je pomoći financijski udrugama, za neke njihove određene ciljeve, ali i općenito malo podizanje svijesti o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju. Prošle godine sam plivala za udrugu Anđeli od Trogira do Splita, a ove godine Udrugu moje dijete od Omiša do Splita, kazala je za RTL Direkt Dina.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1100674276732256%26id%3D777370089062678&width=500