Pretraga

Naš popularni bloger nastavlja s hvalevrijednom akcijom, ali treba pomoć dobrih ljudi

A- A+

Još u ljeto 2019. godine, naš poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo je hvalevrijedan projekt RokOtok. U spomen na svog prerano preminulog sina, s kojim je planirao upoznati i obići sve naše otoke, odlučio je plivanjem povezati pedesetak nastanjenih otoka. Ondje je organizirao i aktivnosti za djecu koja bi ga dočekala s roditeljima, a ideja je bila da ih barem nakratko odvrati od tehnologije i potakne na druženje i razgovor. Sljedećeg ljeta Ribafish kreće u avanturu plivanja oko Istre.

Screenshot: IN magazin; Facebook

RokOtok projekt je kojeg je 2019. godine pokrenuo Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i bloger. Nastao je u spomen njegovog sina Roka, koji je s ocem planirao obići sve hrvatske naseljene otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj trinaestoj godini, kada je Rok napustio ovaj svijet.

Iduće ljeto plivat će oko Istre

Ribafish je odlučio ispuniti obećanje svom sinu, plivati od otoka do otoka, nastaviti priču i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov nikad završen životni projekt.

– Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport, igru i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira klince učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti. Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice Ribafish će ukazati na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada, stoji na webu ovog plemenitog projekta.

Upravo je ovih dana Ribafish najavio novu avanturu u koju kreće idućeg ljeta – plivat će oko Istre.

– Kroz dvije etape i dvije godine ćemo proći preko 200 kilometara oko našeg najvećeg poluotoka, a pripreme su već započele – pozdrav svima s kojim se viđam na bazenima, stoji u uvodu objave na Facebook stranici projekta.

Izdvojeni članak

Uspio je: U spomen na preminulog sina Ribafish povezao 17 hrvatskih otoka i tu nije kraj

Pomoći mu mogu i građani dobrog srca

No, kako bi krenuo u ovu avanturu, potrebna mu je mala pomoć.

– Ono što bih vas danas zamolio je da pitate nekoga tko zna nekoga da se kuži u iznajmljivanje brodova jer će nam isti trebati da prati plivače na našem putu. Svake godine jedva nekako nađemo jedrilicu, a onda se nađe barem pet onih koji kažu – pa zašto mi se nisi javio, ja ti imam popust/čovjeka/brod/nešto, ali naravno, kad smo mi već odavno krenuli… E pa, ako imate išta u vezi broda, mi imamo sponzora pa nam se pliiiz javite s nekom normalnom cijenom ili bilo kakvom idejom da što više love ode na poklone za klince. Kako će se plivati 5.000 m dnevno s jednim danom pauze nakon toga i 12 dočeka za klince na plažama, trebamo brod u razdoblju od 24.6. – 19.07.2024. i to da na njemu može prenoćiti minimalno 6 osoba (skiper, doktorica, spasitelj i ronilac po zakonu te dva plivača). Držite nam fige za mirno more, plivajte s nama, dođite na druženje i potragu za Geocachingom, akciju čišćenja, provodite više kvalitetnog vremena s vašim najmilijima, pazite na naš jedini Planet i pratite RokOtok, odnosno RokPoluotok, navodi Ribafish uz zahvalu onima koji su podržali ovaj projekt.