Pretraga

Škole iz projekta Škola budućnosti priključuju se srednja.hr+ zajednici pretplatnika

A- A+

Škole uključene u drugu inačicu projekta Škola budućnosti, njih ukupno 86, odlučilo je svojim aktivnostima i projektima dati dodatnu vidljivost. Postali su dio zajednice pretplatnika portala srednja.hr i tako stekli mogućnost samostalnog objavljivanja vijesti na portalu. Suradnju je komentirao je i Marin Trošelj, suosnivač STEMI-ja.

Škole budućnosti postale su dio srednja.hr+ zajednice pretplatnika | Foto: Škola budućnosti

Više od dvije tisuće učenika i njihovih nastavnika uključenih u projekt Škola budućnosti odlučili su o svojim uspjesima informirati javnost na jedan posve nov način. Škola budućnosti, projekt kojeg donose STEMI, Infobip i A1 Hrvatska, u svom je drugom izdanju obuhvatila 86 škola. One su sada uključile u srednja.hr+ zajednicu pretplatnika čime će njihov rad dobiti još veći doseg.

Škole budućnosti udružile su snage s IT sektorom te kroz učenje o umjetnoj inteligenciji kod učenika razvijaju inovativnost i poduzetništvo. Učenici tako praktičnim radom na projektima usvajaju znanja za najtraženije poslove na tržištu. Kao srednja.hr+ pretplatnici, na portalu će moći sami, ali uz podršku uredništva, objavljivati vijesti o svim svojim aktivnostima.

Izdvojeni članak
STEMI učenici

Robotički program domaće tvrtke izvode škole diljem SAD-a: Detaljno su nam ga predstavili

‘Mnoge škole rade fantastične stvari koje nisu vidljive’

Samostalno objavljivanje vijesti, inače, jedinstvena je pogodnost koju imaju srednja.hr+ pretplatnici C razreda. Pretplata je podijeljena u tri razreda, a C razred namijenjen je institucijama i tvrtkama u obrazovanju. Objavljivanjem svojih vijesti škole će sada lakše no ikada dijeliti dobre prakse s drugima, a time i utjecati na pozitivne promjene u obrazovanju.

Suradnju je komentirao i Marin Trošelj, suosnivač i direktor tvrtke STEMI. Ponosan je, istaknuo je, što njihov projekt obogaćuje čitavu zajednicu i stvara dodatnu vrijednost za sve.

– Kroz česte razgovore s nastavnicima diljem Hrvatske shvatili smo da se u mnogim školama rade fantastične stvari koje nisu vidljive velikom broju ljudi. Infobip i A1 Hrvatska i STEMI odlučili su to promijeniti udružujući snage sa najvećim obrazovnim medijem u Hrvatskoj – srednja.hr. Škole koje se uključene u projekt #skolaBuducnosti dobivaju premium pretplatu na Srednja.hr što im omogućuje pisanje vlastitih vijesti na portalu i doseg do 680 000 jedinstvenih posjetioca mjesečno, rekao je Marin Trošelj.

marin trošelj

Marin Trošelj, suosnivač i direktor tvrtke STEMI | foto: srednja.hr

Za škole je važno kvalitetno komunicirati s javnošću

Dodao je kako škole budućnosti nisu samo one koje provode suvremene programe povezane s tech industrijom, već i one koje kvalitetno komuniciraju s javnosti. Kako bi nastavnike osnažila i u tome, u sklopu suradnje provedena i prva PR radionica, a kroz projekt će uslijediti i dodatne edukacije.

Radionica je nastavnike naučila osnovama dobrog komuniciranja s javnošću i pisanja vijesti koje će zainteresirati čitatelje. Vodili su ju Andrej Mendaš, PR lead u Infobipu i Marko Matijević, osnivač i urednik Pametne kuće, izdavača u čijem portfelju je i srednja.hr.

Sve vijesti koje škole i ostali pretplatnici objave, bit će vidljive na naslovnici portala srednja.hr u posebnoj rubrici srednja.hr+ zajednica. Važno je istaknuti i da uvođenjem pretplate, portal srednja.hr nije zaključao sadržaj. Umjesto toga, pretplatnicima se nudi niz dodatnih mogućnosti, poput objavljivanja vlastitih vijesti.

Više o srednja.hr+ pretplati i dodatnim pogodnostima za pretplatnike dostupno je ovdje. Pretplatite se putem ove poveznice. Nedavno smo pisali i o STEMI-jevom robotičkom programu koji se, osim u Hrvatskoj i Europi, provodi u 18 saveznih američkih država, a taj tekst pronađite ovdje.