Pretraga

Splitska Crkva poziva mlade da za vrijeme Ultre dođu moliti i pronaći mir

A- A+

Još za vrijeme posjeta Leopolda Madnića javnost je saznala kako katolici slave godinu milosrđa. U duhu tog slavlja Splitsko-makarska nadbiskupija odlučila je vrata svih crkvi držati otvorenima za vrijeme festivala, kako bi im pomogli mladima da se duhovno okrijepe i približe se ovoj religiji.

Screenshot; YouTube

Inače konzervativna institucija, odlučila je ipak slijediti riječi svog poglavara pape Franje i približiti se mladima. U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji primjetili su kako velik broj njih posjećuje festival Ultra Europe, pa su tom prilikom odlučili otvoriti im svoja vrata.

Izdvojeni članak

Bliži se Ultra: Provjerite tko sve pušta na Poljudu ovo ljeto

– U Svetoj godini milosrđa mjesna Crkva odgovara Kristovoj zapovijedi ljubavi prema bližnjima pokazujući, kroz duhovna i tjelesna djela milosrđa, svoju blizinu svima koji su u potrebi. Stoga u prigodi Ultra Europe festivala, koji se odvija na stadionu Poljud u Splitu, otvorit ćemo vrata naših crkava za molitvu i sakrament pomirenja, i bit ćemo otvorena srca prisutni među mladima kako bismo svjedočili kršćansku nadu, stoji u priopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ultra Europe započinje 15. srpnja, a tisuće mladih ‘partijat’ će u Splitu, na Hvaru, Visu i Braču. Tako će, osim dežurnih hitnih službi koje će ih danonoćno fizički štititi, za njihovo duhovno dobro brinuti Crkva.