Pretraga

Sramotna obavijest Medicinskog fakulteta: ‘Djevojke bi na promociju trebale doći u majci s lijepim dekolteom’

A- A+

Sveučilište u Belgiji svojim je studentima moralo poslati ispriku, nakon što je tamošnji Medicinski fakultet uz upute za promociju, svojim doktorandima uputio i kratki kodeks odijevanja. Ništa ne bi bilo neobično da u tim uputama nije stajalo kako je poželjno da studentice odjenu majice s dubokim dekolteom.

Foto: pixabay

Izdvojeni članak

Komentar: Problem nije odjeća, već činjenica da djevojčice gledate kao seksualne objekte

U obavijesti koja je e-mailom studentima Medicinskog fakulteta u Belgiji poslana, stajalo je kako je ‘gledano s estetske strane, poželjno da mlade žene na promociju dođu odjevene u haljinu ili suknju i majicu s lijepim niskim dekolteom’, prenosi theguardian.com. Studenti, prema obavijesti, mogu odjenuti odijelo. 

Poruka koja je podijeljena na društvenim mrežama izazvala je zgražanje, ali i nevjericu korisnika, te optužbe fakulteta za seksizam. 

– Haljinu mogu razumjeti, ali ‘lijep dekolte’… upravo ste doktorirali, ali koga briga, pokažite nam svoje bradavice, komentirao je jedan korisnik. 

Slučaj je dospio i u tamošnji dnevni list, nakon čega je samo Sveučilište putem Facebooka poslalo isprike. 

– Bespogovorno su instrukcije o odijevanju mladih doktoranada suprotne vrijednostima ULB-a i fakulteta, stoji u isprici.