Pretraga

Srednjoškolac iz Vinkovaca postigao impresivan uspjeh na svjetskom natjecanju u brzom tipkanju

A- A+

Karlo Bosančić, učenik prvog razreda Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima, osvojio je šesto mjesto na Interstenu 2022., svjetskom natjecanju u stenografiji. Natjecanje se održalo u Maastrichtu te je okupilo oko 300 sudionika.

Učenik prvog razreda Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima, Karlo Bosančić, osvojio je šesto mjesto na svjetskom natjecanju u stenografije, Interstenu 2022, u disciplini audio transkripta.

Natjecanje se održalo u Maastrichtu u Nizozemskoj te je okupilo oko 300 sudionika. Budući da mnogi ne znaju kako natjecanje u stenografiji izgleda, mladi je Vinkovčanin za portal Vinkulja to pobliže objasnio.

– Na ušima imam slušalice u koje mi diktiraju tekst koji ‘hvatam’ i nastojim otipkati što brže uz što manji broj pogrešaka. Sve traje 10 minuta nakon čega se od ukupnog broja udaraca po tipkovnici oduzima broj pogrešaka što u konačnici iznjedri neto rezultat, rekao je Karlo.

Izdvojeni članak

Naši učenici briljirali na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi: Doma došli s dva zlata i broncom

Karlo je u 10 minuta tipkovnicu udario 3.224 puta uz svega 14 tipfelera, što je svakako impresivan rezultat. Mladi Vinkovčanin, kao i njegova mentorica Andrijana Hajduković, zadovoljni su ostvarenim uspjehom.

– Ponosna sam na Karla koji je pokazao i dokazao kako nije zalutao na ovo renomirano natjecanje, štoviše. Bogatiji za ovo iskustvo za dvije godine bit će još konkurentniji, nemam nikakvu sumnju kako će ponovno izboriti sudjelovanje na Interstenu, rekla je Hajduković za portal Vinkulja.