Pretraga

Srednjoškolci ove županije imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom preko ljeta

A- A+

Vukovarsko-srijemska županija (VSŽ) ovih je dana potpisala sporazum s Hrvatskim željeznicama, zahvaljujući kojemu će učenici i studenti te županije ostvariti posebne pogodnosti kod vožnje vlakom. Naime, tijekom ljetnih praznika prijevoz učenika srednjih škola VSŽ-a bit će besplatan na području županije, a studenti će po cijeni od 50 kn moći kupovati jednosmjerne karte za relaciju Vinkovci – Split i obrnuto.

Foto: Pixabay

Od ovoga ponedjeljka učenici s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije koji tijekom školske godine koriste mjesečne karte za prijevoz vlakom s mogu se tim sredstvom tijekom ovih praznika prevoziti besplatno na području svoje županije. Istovremeno, redoviti studenti te županije do 31. kolovoza za svega 50 kuna mogu kupiti karte za vlak na relaciji  Vinkovci – Split – Vinkovci. Naime, ovih je dana župan Božo Galić potpisao ugovore o sufinanciranju prijevoza HŽ vlakovima s članovima uprave HŽ-a.

Studenti mogu na more za 50 kuna

Izdvojeni članak

Kako je biti student u vlaku koji uvijek kasni i zašto je frend zbog HŽ-a skoro ostao bez kotača

Kada je riječ o đačkoj karti, Vukovarsko-srijemska županija sufinancira 25 % cijene pojedinačne karte učenicima srednjih škola koji ostvaruju pravo na sufinanciranje pretplatnih karata za vlak tijekom školovanja, a čije je polazište i odredište na području županije. Na taj iznos HŽ Putnički prijevoz daje 75 % popusta.

– Potpisivanjem Dodatka I Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovnih studenata s prebivalištem na području VSŽ-a, u cilju povećanja mobilnosti studenata VSŽ će redovitim studentima s prebivalištem na području županije do 31. kolovoza 2019. na relaciji Vinkovci – Split – Vinkovci, odnosno petkom iz Vinkovaca i subotom iz Splita sufinancirati 50 % troškova karte. Akcijske cijene jednosmjernih karata u iznosu od 100 kn, pri čemu studenti plaćaju 50 kn, vrijede isključivo u izravnim vagonima u kojima je broj mjesta ograničen. Karte se mogu kupiti na temelju važeće pametne kartice i potvrde VSŽ-a u kolodvorima Vinkovci i Split. Studenti koji nemaju pametnu karticu HŽPP-a, trebaju ju pribaviti HŽPP-a na blagajnama HŽPP-a, priopćili su iz županije uz napomenu kako cijena izrade profila iznosi 50 kn, a studenti moraju imati i svoju fotografiju.

Besplatne karte za studente i tijekom nastavne godine

Izdvojeni članak
vlak željeznica

Studenti ove županije dobili brutalan popust: Od danas plaćaju samo četvrtinu karte za vlak

Spomenimo kako uz besplatne mjesečne karte za redovite studente koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije sufinancira cijeli iznos karte za pojedinačna putovanja studenata, studenti koji studiraju u Zagrebu ostvaruju pravo na jednu besplatnu povratnu kartu tijekom mjeseca, a studenti koji studiraju u Osijeku ili Slavonskom Brodu na dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom mjeseca.

– Suradnja s Hrvatskim željeznicama će se nastaviti i dalje, a vjerujem kako ćemo od sljedeće godine osigurati još bolje uvjete za učenike i studente. Želimo popularizirati prijevoz vlakom, iz ekoloških i financijskih razloga. Uz obnovu pruga i nabavku kvalitetnijih vlakova biti će učinkovitiji i kvalitetniji prijevoz putnika željeznicom te ćemo vratiti tradiciju putovanja vlakom na ovim prostorima, zaključio je prilikom potpisivanja ugovora župan Galić.