Pretraga

Srednjoškolka se nije imala s kim družiti pod velikim odmorom, pa je napravila aplikaciju za pronalazak prijatelja

A- A+

Srednjoškolsko doba, koliko god bilo lijepo, plodno je tlo za nastanak brojnih bolnih trauma. Ne imanje prijatelja za druženje pod ručkom ili velikim odmorom sigurno je jedna od njih. Šesnaestogodišnja Natalie Hampton ovom je problemu doskočila na vrlo kreativan način.

foto: Sit With Us/ Facebook

Izdvojeni članak

[Dnevnik brucoša 2] Gazda dolazi pregledati stan

Natalie Hampton srednjoškolka je iz Kalifornije koja je cijeli prvi razred srednje škole sama jela ručak u školskoj kantini. Zbog toga se osjećala ranjivom i podložnom zadirkivanju. Nakon što je prošla kroz tešku godinu srednje škole, odlučila je pomoći svim klincima u ovoj situaciji.

Hampton je dizajnirala aplikaciju koja pomaže učenicima da nađu društvo pod velikim odmorom ‘Sit with us’. Kroz aplikaciju se korisnici mogu registrirati kao ambasadori i tako pozvati druge da im se pridruže za stolom u školskoj kantini, piše Huffingtnon Post.

– Sve je vrlo privatno i preko telefona. Nitko drugi ne mora znati, a vi znate da nećete biti odbijeni kada sjednete za stol, izjavila je Hampton. 

Aplikacija je već zaživjela u njenoj školi, a veliki naglasak stavlja na prevenciju vršnjačkog nasilja. Prema istraživanju provedeno na sveučilištima Princeton, Rutgers i Yale, kada popularni učenici zauzmu stav spram bullyinga, zlostavljanje na razini škole pada. Znanstvenici su u istraživanju naložili učenicima koje su identificirali kao popularne da putem društvenih mreža zagovaraju stav protiv nasilja, a kada su to učinili, nasilje je palo za 30%.