Pretraga

Pet brzih i jednostavnih jela koje si možete pripremiti za veliki odmor

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanima uz organizaciju nastave u školama, glavna preporuka vezana uz velike odmore je ta da učenici hranu donose od kuće. Zato donosimo nekoliko ideja za jela koja možete pripremiti sami.

Foto: Unsplash

Za pripremu ovih jela neće vam trebati puno vremena, niti novca, a uspjet će vam čak i ako niste najspretniji u kuhinji.

Salata s piletinom i avokadom

Za pripremu ove salate potrebno vam je: nekoliko većih listova zelene salate, manji komad pečenih pilećih prsa, dvije trakice pržene slanine, 3-4 mini rajčice, kuhano jaje, krastavac i avokado te preljev po želji.

Priprema: Piletinu i slaninu prepržite na tavi i kad se ohladi nasjeckajte na manje komadiće. Nasjeckajte kuhano jaje, krastavac i manji avokado te rajčice i pomiješajte s piletinom i slaninom. Salatu posolite i popaprite i dodajte maslinovo ulje i aceto balsamico ili prelijte već gotovim dressingom za salate po želji.

Talijanski sendvič

Za talijanski sendvič potrebno vam je: pecivo po želji, žlica pesta od bosiljka, 2-3 kriške rajčice, 3-5 kuglice mini-mozzarelle (u slanoj vodi) i 3-4 šnite pršuta.

Priprema: Pecivo možete tostirati, a zatim ga premažite žlicom pesta. Kuglice mini-mozzarelle prerežite i poslažite na pestom premazano pecivo, a zatim poredajte na njega pršut i rajčicu te preklopite drugim dijelom peciva.

Sendvič s pohanim tikvicama

Za sendvič s pohanim tikvicama potrebno je: brašno, jaje, krušne mrvice, ulje, jedna manja tikvica, pecivo po želji, majoneza, rajčica i svježa mozzarella.

Priprema: tikvice izrežite na ploške i posolite, a zatim uvaljajte redom u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite par minuta na ulju. U zdravijoj i veganskoj varijanti tikvice možete začiniti solju i paprom te prepržiti u grill tavi.

Pecivo premažite majonezom, a zatim posložite red tikvica, red mozzarelle (ili nekog drugog sira) te rajčice i preklopite drugim dijelom peciva.

Hladna salata od tune

Za salatu od tune bit će vam potrebno: manja konzerva tune, dvije žlice kukuruza iz konzerve, kuhano jaje, rajčica, nekoliko kiselih krastavaca, kuhana tjestenine, dvije žlice majoneze i dvije žlice kiselog vrhnja.

Priprema: Otprilike jednu šaku tjestenine skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ohlađenoj tjestenini dodajte tunu, kukuruz, sitno sjeckano jaje, rajčicu i kisele krastavce te majonezu i kiselo vrhnje. Sve začinite paprom, solju, a po želji možete dodati i žlicu maslinova ulja, te pomiješajte i ohladite u frižideru.

Brze tortilje s piletinom

Za pripremu fajita tortilja koje predlažemo kao obrok za veliki odmor potrebno vam je: 200 g pilećih prsa, jedna veća paprika, jedna manja glavica luka, dvije tortilje i začin fajitas.

Uputa za pripremu: Piletinu izrežite na trakice i pržite na malo ulja oko pet minuta. U međuvremenu nasjeckajte povrće i dodajte piletini te pirjajte sve još 10-ak minuta. Na kraju začinite začinom fajitas i kada je sve gotovo, zagrijane tortilje nadjenite dobivenom smjesom, a u tortilju možete dodati i svježu salatu.

Pet brzih i jednostavnih jela koje si možete pripremiti za veliki odmor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap