Pretraga

Kako organizirati odmor u školama i vrtićima? HZJZ izdao dodatne upute

A- A+

Nakon što su dobili mnoštvo upita od građana i djelatnika škola, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su dodatne upute za organizaciju odmora u vrtićima i školama.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Veliki vodič za školsku godinu 2020./2021.: Ministarstvo odgovorilo na najčešća pitanja oko nastave

U školama i vrtićima nužno je osigurati odmor. Za vrijeme odmora idealno je da učenici borave na otvorenom, kada god to vremenske prilike dozvoljavaju. Odmori su nužni zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja učenika te radi boljeg usmjeravanja pažnje na nastavu. Osim toga, za vrijeme odmora, prostorije u kojima su učenici boravili trebali bi se provjetriti.

Na odmor učenici mogu donositi hranu koja je pripremljena kod kuće. Time se podrazumijeva da je hrana pripremljena u higijenskim uvjetima što obuhvaća pranje ruku prije pripreme obroka, pranje namirnica vodom ako se ne mogu termički obraditi, te termička obrada namirnica. Prije konzumacije hrane, dijete treba oprati ruke sapunom i vodom, a djecu je potrebno poticati, stoji u uputama, da ne dijele hranu i piće s drugim osobama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap