Pretraga

Strava u Križevcima: Učenice prijavile nastavnika zbog seksualnog uznemiravanja

A- A+

Učenice jedne križevačke srednje škole svog su profesora prijavile policiji zbog seksualnog uznemiravanja. Policija je u slučaju podnijela kaznenu prijavu, a prema pismu kojeg su nastavnice ista škole poslale portalu Podravski.hr profesor je po nedoličnom ponašanju poznat već dulje vrijeme, i to ne samo prema učenicama, nego i prema svojim kolegicama.

Foto: Pixabay

Uredništvu portala Podravski.hr nastavnice jedne križevačke srednje škole poslale su pismo u kojemu svoga kolegu profesora optužuju za nedolično ponašanje prema učenicama i profesoricama. Tvrde, same učenice nastavnika su još prije nekoliko mjeseci prijavile policiji za seksualno uznemiravanje, ali do sada slučaj nije razriješen.

Djelatnici škole o kolegi: ‘Radi radnje koje spadaju u pedofiliju’

Izdvojeni članak
ZET tramvaj

Seksualno uznemiravanje u tramvajima i busevima: Djevojke nam ispričale svoje priče

– On je vrlo nastran čovjek, i to ne pokazuje samo pred svojim kolegicama, nego i pred učenicama kojima predaje. Zaviruje im u dekolte, poziva ih bez razloga u svoj kabinet, gdje im se nudi i traži od njih da mu pjevaju narodne pjesme i radi ostale radnje koje spadaju u pedofiliju, stoji u anonimnom pismu koje je stiglo u redakciju portala Podravski.hr, a potpisuju ga djelatnici škole.

Policija je provela izvide i nedavno je podnijela kaznenu prijavu protiv profesora mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) u Bjelovaru koje će odlučiti hoće li provesti istragu i potom profesora izvesti pred sud ili će prijavu odbaciti kao neosnovanu.

Profesor: ‘Znam da nisam učinio ništa nedolično i uopće se ne bojim’

Izdvojeni članak

Strava i užas: Učenica prijavila ravnatelja za seksualno zlostavljanje pa ju živu spalili

Prema navodima djelatnika škole, čelna osoba škole upoznata je s nedoličnim ponašanjem nastavnika, ali nije poduzela ništa po tom pitanju.

– To su gluposti. No, u ovome trenutku ne mogu ništa komentirati. Nešto se u školi događalo, ali o tome sada ne mogu govoriti. Nemam informaciju o tome da je protiv profesora podnesena kaznena prijava, kazala je za Podravski.hr čelna osoba škole.

Profesor kojeg učenice optužuju za seksualno uznemiravanje potvrđuje da je ispitan na policiji i da je dobio poziv za ispitivanje na Državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

– Gledajte, prijavljen sam zbog uznemiravanja gledanjem, a niti u prijavi se ne spominje bilo kakav fizički kontakt. Znam da nisam učinio ništa nedolično i uopće se ne bojim. S učenicama koje su me prijavile nikad nisam bio na samo, rekao je profesor za Podravski.hr i dodao da naslućuje pozadinu prijave, ali o njoj do odluke odvjetništva ne može govoriti.