Pretraga

Strukovnjaci, provjerite kako sudjelovati u Maturantskom natjecanju i dobiti nagradu za čitav razred

A- A+

Novi izazov na platformi kvizovi.srednja.hr je u tijeku! Ovaj puta maturanti imaju priliku osvojiti majice za norijadu s printom po želji. Sve što je potrebno jest postavljati pitanja koja se odnose na gradivo 4. razreda srednje i skupiti najviše odgovora, a jedan maturant s najviše odgovora osvojit će majice za cijeli svoj razred. Doznajte kako se uključiti.

Maturantsko natjecanje

Jedan korisnik koji bude imao najviše odgovora na postavljena pitanja iz gradiva 4. razreda u sustavu kvizovi.srednja.hr osvojit će majice za cijeli svoj razred | Foto: srednja.hr

Novi izazov za učenike je u tijeku, a ovaj puta skupljamo odgovore na pitanja koja se tiču gradiva četvrtog razreda. Strukovnjaci, osim pitanja iz predmeta koje dijelite s kolegama iz drugih škola, možete se uključiti postavljanjem pitanja iz gradiva svojih stručnih predmeta i tako konkurirati za majice. Pravila su jednostavna, a donosimo ih u nastavku.

Postavljajte pitanja iz gradiva četvrtog razreda

Pitanja se moraju odnositi na školsko gradivo i morate ih postaviti u odgovarajuću temu 4. razreda srednje škole. Kao podtemu pišete najprije ime predmeta, dodajete povlaku i naziv gradiva, odnosno nastavne cjeline.

Slijedi nekoliko primjera kako bi uputa bila jasnija. Ako pohađate ekonomsku školu, vaša podtema može biti Bankarstvo i osiguranje (predmet) – stambena štednja (naziv gradiva). Unutar teme 4. razred srednje učenici elektrotehničkih škola mogu kreirati podtemu Elektroenergetikavrste parnih termoelektrana. Učenici trgovačkih škola, smjer komercijalisti, mogu postavljati pitanja u podtemu Tehnike vanjskotrgovinskog poslovanja  – Instrumenti plaćanja.

Kod dodavanja pitanja u temu 4. razred srednje pokušajte pronaći odgovarajuću podtemu. Ako ne možete pronaći podtemu, možete kreirati novu.

Pitanja koja nisu dodana u jednu od razrednih podtema za 4. razred srednje škole, ne računaju se u darivanju.

Majice za kraj škole odlaze razredu korisnika s najviše odgovora

Korisnik koji na svoja pitanja dobije najviše odgovora zaradit će majice za kraj škole za cijeli svoj razred. Sami birate print koji želite. Kako možete osigurati da to budete baš vi?

Kako bi sakupili što više odgovora, pitanja možete i dijeliti svojim prijateljima. Pošaljite im link na svoj profil i uputite ih da odaberu gumb ‘Odgovaraj na pitanja ovog korisnika‘. Možete i kreirati grupu u koju ćete pozvati svoje prijatelje, dodati svoja pitanja i pozvati ih da na njih odgovaraju.

Odgovori na profilu

Opcija odgovaranja samo na pitanja jednog korisnika | Foto: srednja.hr

Što više pitanja postavite, veće su vam šanse za dobitak. Sva će pitanja prije objave biti odobrena, a postavljajući gramatički točna pitanja u prave podteme ubrzavate vrijeme do odobrenja i tako stječete prednost pred ostalima.

Maturantsko natjecanje traje od 18. travnja do 2. svibnja

Sudjelovati je moguće od 18. travnja (00:00) do 2. svibnja (23:59). Uzimat će se u obzir samo pitanja i odgovori zabilježeni u tom vremenu.

Provjerite top listu korisnika koji su do sada skupili najviše odgovora i uključite se!


___________________________________________________________________________

Natjecanje je osmislio portal srednja.hr u suradnji s Biroprintom.