Pretraga

Student (25) završio na sudu jer na proslavi rođendana nije nosio masku

A- A+

Student Mateo (25) završio je na sudu jer na proslavi prijateljevog rođendana nije nosio masku. Mateo je otišao do stana u zagrebačkoj Ilici kako bi prijatelju Ivanu čestitao rođendan, ali je netko od susjeda prijavio nedozvoljeno okupljanje i Mateo je prijavljen za nenošenje maske.

Foto: Pixabay

Prošle godine u travnju oko 2 sata iza ponoći Mateo (25) je zatečen u stanu svog prijatelja Ivana kojem je došao čestitati rođendan. Netko od susjeda prijavio je policiji nedozvoljeno okupljanje u Ivanovom stanu u Ilici u kojem se u tom trenutku nalazilo šesnaest osoba, među njima i Mateo koji nije nosio masku, prenosi danica.hr.

Izdvojeni članak
tulumarenje

Student tulumario za vrijeme samoizolacije: Sud ga kaznio s 22 tisuće kuna

S obzirom da su tada na snazi bile epidemiološke mjere i obveza nošenja maski, Mateo je završio na sudu i prijetila mu je kazna od 500 kuna. On se branio time da je samo došao čestitati rođendan i nije se namjeravao zadržavati.

– Točno je da sam zatečen u stanu u Ilici jer sam došao svom prijatelju čestitati rođendan, ja sam zaista samo došao i čestitao mu rođendan. Nisam imao masku jer nisam se niti mislio zadržavati i u tom momentu je došla policija. Dakle, zatečen sam odmah po dolasku bez maske što mi je bilo strašno, jer je to meni studentu užasno velika kazna, a ja u stvari nisam tamo bio, niti se družio s ljudima, već samo došao čestitati rođendan , branio se Mateo, prenosi danica.hr.

Prekršajna sutkinja proglasila ga je krivim jer se našao na privatnoj zabavi na kojoj je bilo 16 osoba, a pritom nije nosio masku kao što je propisao Stožer civilne zaštite RH. Ipak, Mateo je umjesto kazne zaradio samo opomenu jer je sutkinja zaključila kako je ‘prekršaj, s obzirom na okolnosti pod kojima je učinjen, neznatnog značenja, te prekršajem nisu nastale teže posljedice’.