Pretraga

Student (25) završio na sudu jer na proslavi rođendana nije nosio masku

A- A+

Student Mateo (25) završio je na sudu jer na proslavi prijateljevog rođendana nije nosio masku. Mateo je otišao do stana u zagrebačkoj Ilici kako bi prijatelju Ivanu čestitao rođendan, ali je netko od susjeda prijavio nedozvoljeno okupljanje i Mateo je prijavljen za nenošenje maske.

Foto: Pixabay

Prošle godine u travnju oko 2 sata iza ponoći Mateo (25) je zatečen u stanu svog prijatelja Ivana kojem je došao čestitati rođendan. Netko od susjeda prijavio je policiji nedozvoljeno okupljanje u Ivanovom stanu u Ilici u kojem se u tom trenutku nalazilo šesnaest osoba, među njima i Mateo koji nije nosio masku, prenosi danica.hr.

Izdvojeni članak
tulumarenje

Student tulumario za vrijeme samoizolacije: Sud ga kaznio s 22 tisuće kuna

S obzirom da su tada na snazi bile epidemiološke mjere i obveza nošenja maski, Mateo je završio na sudu i prijetila mu je kazna od 500 kuna. On se branio time da je samo došao čestitati rođendan i nije se namjeravao zadržavati.

– Točno je da sam zatečen u stanu u Ilici jer sam došao svom prijatelju čestitati rođendan, ja sam zaista samo došao i čestitao mu rođendan. Nisam imao masku jer nisam se niti mislio zadržavati i u tom momentu je došla policija. Dakle, zatečen sam odmah po dolasku bez maske što mi je bilo strašno, jer je to meni studentu užasno velika kazna, a ja u stvari nisam tamo bio, niti se družio s ljudima, već samo došao čestitati rođendan , branio se Mateo, prenosi danica.hr.

Prekršajna sutkinja proglasila ga je krivim jer se našao na privatnoj zabavi na kojoj je bilo 16 osoba, a pritom nije nosio masku kao što je propisao Stožer civilne zaštite RH. Ipak, Mateo je umjesto kazne zaradio samo opomenu jer je sutkinja zaključila kako je ‘prekršaj, s obzirom na okolnosti pod kojima je učinjen, neznatnog značenja, te prekršajem nisu nastale teže posljedice’.

 

Student (25) završio na sudu jer na proslavi rođendana nije nosio masku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap