Pretraga

Studentica tužila oca jer joj nije plaćao alimentaciju, duguje joj 94.000 kuna

A- A+

Studentica Učiteljskog fakulteta, Petra, tužila je svoga oca Marija (48) jer joj nije plaćao alimentaciju. Otac joj je u tri godine uplatio svega ‘tri rate’ te joj sada duguje čak 94.000 kuna.

novac kune

Foto: srednja.hr

Petra, redovna studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, tužila je svoga 48-godišnjeg oca Marija iz Peteranaca, jer joj nije plaćao alimentaciju.

Naime, kako prenosi portal epodravina.hr, 2019. godine dogovoreno je da će Mario plaćati Petri 3.000 kuna mjesečno, no do svibnja ove godine, uplatio joj je svega tri rate te ju je tako uskratio za 94.000 kuna.

Kao i većina studenata, Petra se sama financira radeći poslove preko Student servisa i sasvim je logično da joj svaka kuna dobro dođe. Kao sol na ranu, studentica kaže da otac više uopće s njom ni ne razgovara.

S druge strane, okrivljeni Mario kaže da se ne osjeća krivim, jer je nezaposlen, bolestan te da je imao tešku godinu. Naveo je kako je jedno vrijeme radio u Njemačkoj gdje je imao kredite, a bio je i na bolovanju i dobivao je samo 2.500 kuna mjesečno.

Izdvojeni članak
štrumfovi

Sud u Zagrebu kaznio 21-godišnjeg dečka: Na TikToku objavio video u kojem policajce zove štrumfovima

– Kada sam s kćerkom sklopio sporazum, radio sam u Njemačkoj, imao sam dobra primanja i zbog toga smo dogovorili da ću plaćati 3.000 kuna. Svjestan sam svoje obveze te sam dugovanje spreman podmiriti kada se zaposlim, rekao je Petrin otac tijekom ispitivanja, prenosi epodravina.hr.

Unatoč svim okolnostima, optužnica je u potpunosti opravdana, jer je prema našem zakonu roditelj ili skrbnik dužan isplaćivati alimentaciju za dijete dokle god se školuje. Od suda se tako za Marija traži uvjetna zatvorska kazna u trajanju od 10 mjeseci, kao i uplata svih zaostalih rata.