Pretraga

Sukobili se hrvatski, irski i poljski navijači

A- A+

Stotinjak irskih, poljskih i hrvatskih navijača u nedjelju iza ponoći sukobili su se na glavnom poznanjskom trgu Stary rynku. Prema informacijama koje dolaze iz Poljske, a kako prenosit net.hr, u ovom incidentu nije bilo ozbiljnije ozljeđenih, a interventna policija je privela ukupno 14 ljudi među kojima je samo jedan Hrvat.

Ovom masovnom sukobu kumovale su veće količine alkohola, a tučnjavu većih razmjera spriječila je pravovremena reakcija poljske interventne policije.

– Oko 1 sat iza ponoći sukobile su se dvije skupine od stotinjak navijača. Sukob je trajao svega pet minuta prije no što su intervenirale snage sigurnosti i zaustavile tučnjavu u kojoj su letjele boce, stolice i stolovi. Ozljeđenih nema, a privedeno je deset Poljaka, tri Irca i jedan Hrvat, za poznanjsku Gazetu je otkrio glasnogovornik policije Andrezej Borowiak.

Usprkos ružnim noćnim scenama, navijačka idila se, prema informacijama koje dolaze iz Poljske, nastavila te valja za pretpostaviti da je sinoćnji sukob bio tek izdvojeni incident.