Pretraga

I taksi službe zbog korone uvode nova pravila: Evo kako će od sada izgledati vožnja

A- A+

S naglim porastom broja novozaraženih Stožer civiline zaštite donio je nove mjere vezano za vožnju javnim prijevozom. Tim su se mjerama prilagodile i autotaksi službe pa više nema vožnje bez zaštitne maske, a suvozačevo mjesto morat ćete zamijeniti stražnjim.

Foto: Pixabay

Nakon što je Stožer civilne zaštite, uslijed naglog porasta novozaraženih koronavirusom, donio mjeru obveznog nošenja maski u javnom prijevozu, tome su se trebale prilagoditi i taksi službe.

Izdvojeni članak

U javnom prijevozu u cijeloj Hrvatskoj od sutra obavezno nositi maskicu

Uber je tako u cilju zaštite svojih korisnika i vozača, a uslijed stalnog porasta broja novozaraženih jučer objavio kako ima nova pravila. Prilikom svake vožnje i korisnik i vozač će morati potvrditi da su poduzeli određene sigurnosne korake poput nošenja maski i pranja, odnosno dezinfekcije ruku. Vozači će tako morati posebnom tehnologijom provjere dokazati da nose zaštitnu masku na licu. Osim navedenih, dolazi i do jedne značajne promjene za korisnike. Oni više, naime, neće moći sjediti pored vozača za vrijeme vožnje, već samo na stražnjem sjedištu. Prilikom davanja ocjene, korisnici će odgovarati i na pitanja jesu li se pridržavali sigurnosnih mjera, prenosi Index.

Iz Bolta nam kažu kako oni brinu za sigurnost svojih korisnika i vozača pa su poduzeli i neke dodatne korake kako bi unaprijedili sigurnost vožnje.

– Svi korisnici koji naruče te potvrde vožnju dobivaju uputu da nose zaštitnu masku te da koriste stražnje sjedište radi njihove dodatne sigurnosti. Bolt ujedno ima i dodatnu kategoriju unutar aplikacije – Bolt Protect, koja osigurava dodatnu sigurnost vozačima i putnicima jer vozila te kategorije imaju ugrađenu pregradu između prednjeg i stražnjeg sjedišta, stoji u službenom odgovoru koji smo dobili na naš upit.

Iz Eko taxija navode nam kako su se oni nakon objave Stožera odmah prilagodili novim mjerama, budući da se odnose i na autotaksi službe.

– Jedna od mjera, uz obvezno nošenje maski kako vozača, tako i putnika, obuhvaća i zabranu prijevoza putnika na suvozačevom mjestu. Eko taxi, u svim gradovima u kojima posluje, postupa sukladno propisanim mjerama Stožera, rekli su nam iz Eko taxija.

Osim toga, ističu, vozila Eko taxija redovito se provjetravaju i dezinficiraju, a uz pridržavanje mjera svojim korisnicima nude smjernice kako bi se minimizirala mogućnost zaraze.

– ulazak u Eko taxi vozilo odradite na stražnja vrata na suvozačkoj strani vozila – tako ćete tijekom vožnje biti na sigurnoj udaljenosti od vozača

– osim nužno potrebnog, izbjegavajte komuniciranje s vozačem

– iako se vozila redovito dezinficiraju, pokušajte što manje dodirivati unutrašnjost vozila

– provjetreno vozilo može umanjiti mogućnosti širenja virusa, stoga budite slobodni prema potrebi otvoriti prozor

– ukoliko ste u mogućnosti, prijevoz naručite aplikacijom sa opcijom beskontaktnog plaćanja kako biste što manje bili u kontaktu s novčanicama i vozačem