Pretraga

‘Stariji’ studenti upozorili brucoše na pravila života u domovima: ‘Tužno da se to mora objašnjavati’

A- A+

U popularnoj Facebook grupi Studentski dom ‘Stjepan Radić’ – ‘Sava’, osvanula je objava Studentskog odbora Sava o pravilima za sve stanare doma. Pravila sadržavaju lako shvatljive stavke, poput toga da se iza sebe treba ostaviti čist i uredan WC. No, to nisu jedina pravila koja uređuju život u domovima – po useljenju bi studenti trebali proučiti i domski red Studentskog centra.

Foto: srednja.hr

Uskoro počinje nova akademska godina, što znači da će studentski domovi ponovo biti mjesto veselog šušura starih, ali i novih stanara. Imajući to na umu, Studentski odbor Sava podsjetio je sve na pravila kojih bi se svaki stanar doma trebao pridržavati.

Pravila su kratka i jasna

– Iza sebe ostaviti čist i uredan WC, u WC nositi sapun i toaletni papir, oprati ruke nakon WC-a, kosu iz sifona pokupiti nakon pranja, pozdravljati sustanare na hodniku, ako netko iza tebe ulazi u paviljon pridrži mu ulazna vrata, nakon pripreme jela u čajnoj kuhinji pospremiti, ne lupati vratima, nemoj odmah prijavljivati ljude ako su glasni, nego odi i reci da se stišaju, ako ne pada kiša, dužan si boraviti na klupicama, napisali su iz Odbora u Facebook grupi Studentski dom ‘Stjepan Radić’ – ‘Sava’.

Objavu Studentskog Odbora Sava u kratko je vrijeme vidio velik broj bivših, trenutnih i budućih stanara Save, što upravo dokazuje i velik broj lajkova. Neki u komentarima nisu skrivali svoje čuđenje o tome da se pojedina pravila uopće trebaju objašnjavati.

– Tužno da se to mora objašnjavati nekome tko je 18+, napisala je jedna članica Facebook grupe.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Selite u studentski dom? Možda se čini neobičnim, ali ovih 9 stvari morate ponijeti sa sobom

Studentski centar ima svoj domski red

Na stranicama Studentskog centra u Zagrebu, može se pronaći Pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima. U tom se dokumentu može pronaći sve o useljenjima i iseljenjima, kao i o odgovornostima koje život u studentskom domu nosi.

Cijeli dokument prilažemo u nastavku. Ukoliko vam se ne učitava, utoliko je potrebno ažurirati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap