Pretraga

Teško stradala dvojica maloljetnika: Bez kacige se vozili na motoru i pali pa ih pregazio traktor

A- A+

U naselju Zovići na području Pazina dogodila se u srijedu teška prometna nesreća u kojoj su stradala dvojica maloljetnika. Vozili su se na neregistriranom motociklu bez vozačke dozvole i bez kacige te se sudarili s traktorom koji ih je potom pregazio.

Ilustracija: pixabay

Policijska uprava Istarska priopćeila je kako se protekle srijede oko 18 sati, u naselju Zovići na području Pazina dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika.

– Nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao neregistriranim motociklom Zongshen prije stjecanja prava na upravljanje te se u blagom zavoju, na uzbrdici, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se sudario s traktorom, kojim je iz suprotnog smjera, također prije stjecanja prava na upravljanje, vozio 51-godišnjak. Vozač motocikla i putnik na motociklu, također maloljetnik, nisu nosili zaštitne kacige. Od sudara su pali na tlo u kojem trenutku ih je traktor pregazio i nastavio kretanje nizbrdicom, nakon čega je udario u zid dvorišta, piše u priopćenju PU istarske.

Oslijeđeni mladići prevezeni su u pulsku bolnicu i zadržani su na liječnju zbog težih tjelesnih ozljeda. Policija nastavlja utvrđivati okolnosti događaja.

– Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljeni za sigurno sudjelovanje u prometu, upozorili su iz PU istarske.