Pretraga

Tinejdžer preskače studiranje da postane profesionalni ‘gamer’

A- A+

Dok je nekima igranje video igara hobi i zabava, drugi imaju snove koji idu u potpuno drugačijem smjeru. Američki tinejdžer, Darshan Upadhyaya, jedan je od boljih igrača popularne igre ‘League of Legends’. Njegov nadimak u video igri je ‘ZionSpartan’, a čak ga i profesori tako nazivaju. Međutim, ne još dugo jer je ovaj mladić odlučio preskočiti studiranje kako bi postao profesionalac u igranju video igre ‘League of Legends’.

18 – godišnji mladić iz SAD – a, Darshan Upadhyaya u svojoj srednjoj školi postao je prava zvijezda, a čak ga i profesori nazivaju po njegovom nadimku ‘ZionSpartan’, a sve to zbog njegovog talenta u igranju video igara. Ovaj srednjoškolac otkrio je da je izuzetno uspješan u planetarno popularnoj video igri ‘League of Legends’, inače takozvanoj multiplayer igri koja se igra online, a ima preko 12 milijuna igrača dnevno i to u cijelom svijetu.

– Kad se pročulo da sam jedan od boljih igrača, ‘ZionSpartan’, inače ime koje koristim dok igram LoL, počelo je biti i moj nadimak u školi. Nisam mogao vjerovati da će se pročuti da sam tako dobar i da će mi u školi ljudi čestitati zato što sam dobar u video igri, ispričao je ovaj tinejdžer za Huffington Post. 

S podrškom svoje obitelji, osobito majke, Darshan je odlučio da neće ići na fakultet kako bi postao profesionalni igrač spomenute video igre.- Ako se potrudim najviše što mogu za nešto što mi je jako važno, onda samo tratim svoje vrijeme. Stoga sam odlučio da ću igrati video igre za život i da ću biti najbolji u tome, kazao je ovaj mladi ‘gamer’ i dodao kako će napraviti sve što može da se ostvari svoje snove i postane profesionalac. 

Ovaj tinejdžer tako neće ići na fakultet, no s obzirom da mu jako dobro ide igranje video igara, od toga će pokušati živjeti. U nastavku pogledajte video u kojem je Darshan ispričao svoju priču.