Pretraga

Popularna video igra postaje sveučilišni sport s izdašnim stipendijama

A- A+

Maleno privatno sveučilište u Chicagu nudi prilično velike stipendije za igrače jedne posebno popularne video igre – League of Legends. Upravo je to video ostvarenje postalo jedna od najpopularnijih igri za organizirana timska takmičenja.

Mnogim zagriženim fanovima video igri, pogotovo League of Legends, lijepo će sjesti vijest koju je objavio Huffingnton Post. Naime, malo privatno sveučilištu u Chicagu nudit će izdašne stipendije za igrače ove megapopularne igre.

Izdvojeni članak

Ovako bi izgledalo studiranje u obliku video igara

Za ‘nesportaše’ s natjecateljskim duhom

Uprava Sveučilišta Robert Morris najavila je novi program te kazala kako su prepoznali rastuću legitimnost nečega što je poznatom pod nazivom ‘eSports’. Također žele priznati one sa natjecateljskim duhom koji možda ne žele trenirati isključivo tradicionalne sportove poput košarke ili nogometa.

Kurt Melcher koji će voditi novi eSports program kazao je kako je dobio mnoštvo povratnih informacija na najavljeno, a obično su tu dvije krajnosti.

– Tu je strana igrača koji se osjećaju oslobođeno i sretno, dok postoji i strana sportaša, koji tvrde kako se ne radi o pravom sportu, kaže Melcher.

Izdvojeni članak

Zbog interneta i video igri sve više mladih dobiva grbu na leđima

Stipendija od 19 tisuća dolara

Od ove jeseni stipendije će pokrivati polovicu školarine te polovicu smještaja i ostalog. To znači da će svaki student pod stipendijom dobivati 19 tisuća dolara.

Da je to reprezentativna nagrada posvjedočio je i apsolvent malenog sveučilišta, koji tvrdi kako je igra vrlo izazovna i zahtijeva vrlo razrađenu strategiju.

– Ovo je mentalno vrlo naporna igra, pogotovo kada se borite protiv pet drugih pojedinaca,reklao je Anrew Dixon.