Pretraga

Naš najbolji igrač League of Legendsa uskoro bi se mogao naći među profesionalcima

A- A+

Jednu od najpoznatijih multiplayer igrica u svijetu svakodnevno igra više od 20 milijuna ljudi, a prijenosi natjecanja postaju popularniji i od tradicionalnih sportova. Zbog velike konkurencije teško se progurati među profesionalce, koji žive od igranja League of Legendsa, ali kvalitetan džeparac može se zaraditi i na amaterskoj razini. Pročitajte iskustva dvojice talentiranih mladića, koji su se svojim kvalitetnim igrama istaknuli među hrvatskim igračima.

Svjetsko prvenstvo u LOL-u 2014. godine,www.ct.glos.ac.uk

League of Legends u svijetu svakodnevno igra više od 20 milijuna igrača, a prijenos ovogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva uživo je pratilo skoro 30 milijuna gledatelja.

Ova multiplayer igrica popularna je i među našim gamerima. Kako bi saznali nešto o ovom svijetu kontaktirali smo League of Legends – Hrvatska te su nam oni preporučili dva kvalitetna igrača koji tornjeve protivnika ruše već nekoliko godina.

Izdvojeni članak

Profesionalni igrač World of Tanksa otkrio nam je može li se živjeti od igranja

‘Moj najveći uspjeh je ulazak u kvalifikacije za League of Legends Championship Series’

Jedan od njih je mladi i talentirani Luka, koji igra pod nadimkom ‘PerkZ’. On je u žestokoj svjetskoj konkurenciji sa svojim klanom osvojio brojne turnire te je među hrvatskim igračima najbliži ulasku u elitno društvo ovog ‘digitalnog sporta’.

– Najveća nagrada koju sam dobio za nastup na turniru je 500 eura, a
najveći sam uspjeh postigao kada sam sa svojim klanom dogurao do
kvalifikacija za League of Legends Championship Series.
Međutim, u tom profesionalnom natjecanju dozvoljeno je igrati samo starijima od 17
godina pa sam morao prepustiti svoje mjesto, objasnio nam je ‘PerkZ’,
koji LOL igra dvije i pol godine.

Izdvojeni članak

Pogled na gamerski svijet iznutra

Rijetki pronađu kvalitetnu ekipu

Zbog dobrih partija i zavidne statistike kontaktirao ga je jedan od LOL managera te se vrlo brzo priključio ozbiljnom klanu. Sa svojom je ekipom redovito trenirao skoro svaki dan po tri sata dnevno, a kada bi se pripremali za neki turnir znali su se uigravati i po šest sati dnevno

Nemaju svi tu sreću i talent pa da bi pronašli kvalitetnu ekipu, većina ih mora potrošiti sate i dane igranja, a ponešto i živaca. S obzirom na to kako igranje na internetu omogućuje anonimnost, brojni igrači uopće ne teže timskom duhu, a vrlo često i namjerno sabotiraju svoje suigrače.

– Igračima koji nisu pronašli dobru ekipu za igranje, preporučio bi da se ne živciraju zbog drugih i uživaju u svojoj igri, jer to je jedini način da se zabave kada igraju s nepoznatima, savjetovao je Luka, učenik XI. Gimnazije u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Video igre nas podučavaju i poboljšavaju mentalne funkcije

Većina igra s nepoznatim suigračima

I dok će se PerkZ, prije nego li uđe u profesionalne vode, još neko vrijeme kaliti na amaterskim turnirima, njegov imenjak Luka Trumbić većinu vremena igra sam pa ima više iskustva u partijama kakve zapravo igra većina igrača.

– Uglavnom igram bez momčadi, a ponekad se okupi nas par za neki veći turnir. Kako bi izbjegao nepotrebno gubljenje vremena, ako mi krene loše i izgubim par partija zaredom, uzmem si pauzu. Zbog igrice se nikada ne treba nervirati. Kada imate loš ‘game’ najbolje je što prije prijeći preko toga i nastaviti dalje, predložio je Trumbić, učenik Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu.

Izdvojeni članak

Zaista zabrinjavajuća vijest za mlade koji previše igraju videoigre

Može se puno naučiti gledanjem profesionalaca

Kada mu krene loše zna pogledati i neku profesionalnu ‘utakmicu’.
Osim zbog zabave, gledanjem najboljih može se dosta naučiti. S obzirom
na to kako oni treniraju po cijele dane, uigravaju se i planiraju
taktike kako bi iznenadili protivnike, njihove ideje i mogućnosti jako su interesantne svima koji
redovito igraju LOL.

– Profesionalci su više igrači koji primaju plaću i imaju poneki fanbase, dok bi amatere opisao kao slobodne igrače koji uglavnom zarađuju po nekim manjim turnirima. A tek su u trećoj kategoriji oni koji isključivo igraju sami te uopće ne sudjeluju na organiziranim natjecanjima, pojasnio nam je Trumbić te nam predložio da pogledamo video, koji se nalazi na dnu članka, kako bi shvatili kolika je trenutna popularnost ‘digitalnog sporta’ u svijetu.