Pretraga

Tinejdžerica (14) istrčala maraton na Antarktici

A- A+

Četrnaestogodišnja Winter Vinecki najmlađa je osoba koja je istrčala maraton na surovom kontinentu Antarktike 30. ožujka ove godine. Cilj joj je ove godine istrčati maratone na svim kontinentima svijeta. 

Četiri sata, 49 minuta i 45 sekundi trebalo je mladoj Winter Vinecki (14) da istrči maraton na najsurovijem  kontinentu svijeta, Antarktici. Time je postala najmlađa osoba koja je postigla taj cilj, a na tome tinejdžerica ne planira stati, prenosi HuffingtonPost.

Winter je motivaciju pronašla u svojem ocu koji je umro od raka prostate, a ona i njezina majka pokrenule su neprofitnu fondaciju ‘Team Winter’, koja financira istraživanje raka prostate, a njezin je cilj jednog dana pronaći lijek protiv raka prostate.

Ledeni teren i brežuljke Winter je pretrčala na temperaturi od minus šest stupnjeva Celzijusevih, a osvojila je treće mjesto u ženskoj utrci.

Izdvojeni članak

Jeste li znali da je olimpijski maraton u Rimu 1960. osvojio bosonogi etiopski vojnik

Sljedeći joj je cilj istrčati izazovan teren na ‘Inca Trail Marathon Machu Pichu’ u Peruu u lipnju, a taj je maraton ne zastrašuje, budući da se triatlonom i maratonima bavi od svoje pete godine života.