Pretraga

Treća parlamentarna stranka podržala prijedlog prvog političkog obrazovnog #konsenzusa

A- A+

Portal srednja.hr uputio je svim parlamentarnim političkim strankama u Hrvatskoj zahtjev da se očituju o tome trebaju li učenici biti dio reforme obrazovanja, tko god ju provodio. Prijedlog prvog političkog obrazovnog #konsenzusa u Hrvatskoj podržali su još prošli tjedan u HSS-u i HNS-u, a podrška je danas stigla od HSLS-a (Hrvatska socijalno-liberalna stranka).

Prvi politički obrazovni #konsenzus u Hrvatskoj

Izdvojeni članak

Stigla podrška prve stranke iz vladajuće koalicije na naš prijedlog #konsenzusa za učenike

S ciljem uspostave prvog političkog obrazovnog #konsenzusa u Hrvatskoj Srednja.hr predlaže da se učenike uključi u sastav predmetnih Stručnih radnih skupina, putem javnog poziva. Zbog toga je portal uputio svim parlamentarnim političkim strankama u Hrvatskoj zahtjev za očitovanjem o tome trebaju li učenici biti dio reforme obrazovanja, tko god ju provodio. Zahtjev se temelji na činjenici da učenici, kao dio školskog sustava, zaslužuju i mogu dati svoj doprinos u reformi kurikuluma.

Podrška je nakon HSS-a i HNS-a stigla od HSLS-a, koji je kao i HNS dio vladajuće koalciije.

– Mladi hrvatski liberali već su u nekoliko navrata dali potpunu i nedvosmislenu podršku kurikularnoj reformi. I dalje stojimo pri tome i smatramo da se previše bavimo prošlošću, a premalo budućnošću koja nam ovisi o kvalitetnoj kurikularnoj reformi.
Ovim putem želimo podržati prijedlog portala srednja.hr da se najuspješniji učenici srednjih škola uključe u sastav predmetnih Stručnih radnih skupina. Iako bi sudjelovanje učenika bilo ograničeno neobvezujućim mišljenjem smatramo da je vrlo važno da u kreiranju kurikuluma direktno sudjeluju oni na kojima će se isti primjenjivati, jer tko bolje poznaje današnji obrazovni sustav od samih učenika.
Portal srednja.hr i svi idejni začetnici ‘prvog političkog konsenzusa’ mogu računati da će od Mladih hrvatskih liberala imati apsolutnu podršku i potporu u nastojanju da se ovaj plan sprovede u djelo, rekao nam je predsjednik MHL-a Goran Romek.

Sudjelovanje učenika u radu tijela bilo bi ograničeno s neobvezujućim mišljenjem, ali s obvezom Ekspertne radne skupine da, na temelju prvog obrazovnog političkog #konsenzusa, učenički doprinos kvalitetno organizira te da on nikako ne bude samo mrtvo slovo na papiru, a učenici tek ‘ukras’ reforme.

Više o predstavljanju na press konferenciji možete pročitati ovdje, a cijeli prijedlog pročitajte u nastavku.

Zahtjev Političkim Strankama – Prvi Politički Obrazovni #Konsenzus u Hrvatskoj by srednja.hr on Scribd

https://www.scribd.com/embeds/352518310/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-pPiF9ZWYz8Ka6iWvS1TC&show_recommendations=true