Pretraga

Tvrtka našeg mladog inovatora prošle je godine ostvarila više od milijun eura prihoda

A- A+

Startup tvrtka Alberta Gajšaka, CircuitMess prošle je godine imala milijun eura prihoda. Veliki je to uspjeh uzevši u obzir da je to ujedno bila i druga pandemijska godina, a osim rasta prihoda u odnosu na 2020., povećao im se i broj zaposlenika kao i broj poslovnih suradnji.

Foto: Promo

Iza hrvatskog startupa CircuitMess još je jedna uspješna poslovna godina. U prvoj pandemijskoj godini ostvarili su rast prihoda i broja zaposlenika, preselili se iz Karlovca u novi poslovni prostor u Zagrebu i lansirali STEM Box – pretplatu za učenje elektronike i programiranja.

Dobri poslovni rezultati su im se nizali i u drugoj pandemijskoj godini koja je za njih bila još uspješnija. Prihod tvrtke je u 2021. iznosio 8.400,000 kuna, što je nešto više od milijun eura. To je porast od čak 92 posto s obzirom na 2020., kada je ukupan prihod bio 4.373,435 kuna.

Humanitarnom akcijom prikupili preko 150.000 kuna za nezbrinutu djecu u domovima

Trenutno broje čak 23 zaposlenika u svom razvojno-proizvodnom pogonu u Zagrebu na Lučkom. Mladi tim prošle je godine isporučio preko 17,000 paketa edukativnih STEM setova u 70 država diljem svijeta.

– Posebnost proizvoda leži u tome što se cijeli proces – od dizajna i razvoja, proizvodnje, ručne kontrole kvalitete i pakiranja – odvija upravo u Hrvatskoj. To nam je omogućilo da u 2021. na tržište lansiramo čak četiri nova proizvoda: Jay-D, uradi-sam DJ mikseta, Wheelson, autonomni automobil, ByteBoi, edukativna uradi-sam retro igraća konzola i Wacky robots, set od pet robota za učenje elektronike i lemljenja, rekli su iz CircuitMessa.

Za Božić se CircuitMess udružio s hrvatskom Udrugom za blockchain i kriptovalute (UBIK) te su Wacky roboti bili fokus njihove humanitarne akcije. Za svakog doniranog robotića, CircuitMess je poklonio još jednog. Ovom akcijom prikupili su 153.229 kuna i time osigurali edukativno-zabavne setove za sve štićenike domova za nezbrinutu djecu u cijeloj hrvatskoj.

– Najkompleksniji pothvat nam je od početka poslovanja 2017. godine svakako bila Kickstarter kampanja za CircuitMess Batmobile. Riječ je o licenciranom uradi-sam Batmobile-u koji poučava djecu i odrasle elektronici i programiranju. Njihovu četvrtu kampanju je podržalo čak 2,427 kupaca te je prikupljeno prednarudžbi u vrijednosti od preko 388,000 američki dolara. Kickstarter crowdfunding kampanja za Batmobile ja uspješno završila u prosincu 2021., objasnili su iz startupa.

‘Ako nam se želite pridružiti, trenutno imamo otvorene natječaje za tri pozicije’

Važno je napomenuti kako taj prihod od 388.000 dolara, što je oko 2,5 milijuna kuna, nije ušao u poslovne rezultate za 2021. godinu jer će se on evidentirati tek prilikom isporuke proizvoda koja je zakazana za srpanj ove godine. Tako je CircuitMess već sada na dobrom putu da u 2022. nadmaši prošlogodišnji rast.

– Uz pripremu Batmobilea za isporuku, trenutno marljivo radimo na smišljanju novih proizvoda te realizaciji prve investicijske runde financiranja koja će nam pomoći dodatno akcelerirati rast. Ako nam se želite pridružiti, trenutno imamo otvorene natječaje za čak tri pozicije, poručili su iz CircuitMessa, a detalje natječaja možete pronaći na poveznici.